Gündem Milliyet’e ödül yağmuru

Milliyet’e ödül yağmuru

15.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği tarafından Yılın Basın Fotoğrafları 2023 Ödül Töreni, Ankara’da düzenlendi.

Milliyet’e ödül yağmuru

ANKARA Milliyet - Çeşitli kategorilerde yapılan değerlendirmelerde; Yılın Basın Fotoğrafı, Doğa ve Çevre Fotoğrafı Üçüncüsü, Yılın Günlük Yaşam Fotoğrafı, Yılın Foto Röportajı ödüllerini Milliyet’ten Uğur Yıldırım ve Yılın Haber Fotoğrafı İkincisi Ödülü’nü yine Milliyet’ten Tuncel Ömer Kuşçu aldı.

Haberin Devamı

Erdoğan mesaj gönderdi

Ankara’da bir otelde düzenlenen ödül törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir mesaj gönderdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında, “Foto muhabirliği var olan gerçekliği en yalın ve saf haliyle yansıtması sebebiyle haberciliğin en önemli alanıdır. Yaşanan tecrübeler bize bir fotoğraf karesinin ustalık eseri edebi bir metinden saatler süren bir kitaptan daha etkileyici olduğunu göstermiştir. Fotoğraf, bu vasıflarıyla aynı zamanda bir sanat eseridir. Fotoğraf tekniğinin gelişmesinden beri gazetecilerin çektiği fotoğraflar çoğu yerde tarihi bir belge vazifesi görmektedir. 28 yıl önce Srebrenitsa’da Boşnaklara yapılan soykırımı dünyaya aktaran yegane araç fotoğraflardı. Minik bedeni kıyıya vuran Aylan bebeğin fotoğrafı, Suriyeli göçmenlerin yeni bir hayata uzanırken ödedikleri ağır bedelleri milyonların hafızasına kazıdı. Yine 6 Şubat asrın felaketinden yansıyan fotoğraflar deprem gerçeğini ve yaşattığı acıları en iyi anlatan belgelerdir. Her bir fotoğraf karesinin arkasında büyük bir emek, fedakarlık ve usta bir sanatçının dokunuşu vardır. Gerçekleri maskelemeden kaydeden tüm foto muhabirlerini kutluyorum. Görev yaparken hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum. Bu duygularla, ödül alan foto muhabirlerini tekrar tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

Haberin Devamı

Milliyet’e ödül yağmuru

Aral’a ‘Yaşam Boyu Onur Ödül’ü

Törende Yaşam Boyu Onur Ödülü’ne layık görülen usta gazeteci Coşkun Aral, foto muhabirlerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini belirterek, “Dünyada yaşanan dramların en önemli tanığı olan meslektaşlarımız iyi ki varlar. İyi ki bu görevi yapıyorlar. Bugün böyle bir ödülle onurlandırılmam müthiş bir şey” dedi.

Demirören Medya’ya ödüller

Yılın Basın Fotoğrafı, Doğa ve Çevre Fotoğrafı Üçüncüsü, Yılın Günlük Yaşam Fotoğrafı, Yılın Foto Röportajı ödüllerini Milliyet gazetesinden Uğur Yıldırım, Yılın Haber Fotoğrafı ve Kızılay Özel ödüllerini Hürriyet gazetesinden Murat Şaka, Yılın Haber Fotoğrafı İkincisi Ödülü’nü Milliyet gazetesinden Tuncel Ömer Kuşçu ve Spor Toto Özel Ödülü’nü Hürriyet gazetesinden Selahattin Sönmez aldı.