Gündem Milliyet’in gurur günü

Milliyet’in gurur günü

12.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin 2020 ödülleri sahiplerine verildi. Milliyet ekibi ödül almak üzere üç kez kürsüdeydi

Milliyet’in gurur günü

İSTANBUL Milliyet - Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) 62 yıldır düzenlediği Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri törenle sahiplerini buldu. Tören, TGC’nin 75’inci, Basın Müzesi’nin 33’üncü kuruluş yıl dönümünde önceki gün Burhan Felek Konferans Salonu’nda düzenlendi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında davetliler olmadan gerçekleşen töreni TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş sundu. Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, haber peşinde koşarken ölen, öldürülen gazeteciler ve sağlık çalışanları anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan TGC Başkanı Turgay Olcayto “Yarışmada ödül, övgü kazananları yürekten kutlarım. Bugünün ayrı bir önemi de var. Bugün aynı zamanda kuruluşumuzun 75’nci yılı. Kurucumuz Sedat Simavi’nin ve öteki ustalarımızın bize çizdiği yolda ödün vermeden yaptığımız çalışmaları yine projelendirerek sizlere sunacağız” dedi.

Haberin Devamı

Motivasyon kaynağı

Olcayto’nun konuşmasının ardından ödüllerin dağıtımına geçildi. 5 Aralık 2020 tarihinde yayınlanan “Üç Köyü Üfürdü” başlıklı haberiyle ‘Toplum’ dalında ödülün sahibi olan muhabirimiz Cihat Aslan’a ödülünü TGC Denetim Kurulu Başkanı Arif Esen sundu. Aslan, teşekkür konuşmasında, “Bu ödül benim yedi yıllık meslek yaşamımın ilk ödülü. O yüzden benim için anlamı çok büyük. Ödül almak ve yaptığımız haberlerin ödüle layık olduğunu görmek insanın mesleğine bir kez daha tutkuyla bağlamasında büyük bir motivasyon kaynağı oluyor” dedi.

Arkadaşımız Osman Ortakçı da 2 Temmuz 2020’de gazetemizde yayınlanan 12. sayfasıyla “İç Sayfa Düzeni’nde ödül aldı. Ödülünü TGC Yönetim Kurulu üyesi Milliyet Gazetesi Haber Araştırma Müdürü Pınar Aktaş’tan alan Ortakçı, “Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ne ve jüriye çok teşekkür ederim” dedi.

Haberin Devamı

Kadın ödülü yine Milliyet’e

TGC’nin bu yıl ikincisini verdiği “Kadın haberi” dalında ödül Milliyet Gazetesi tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nden başlayarak 10 Aralık İnsan Hakları Günü’ne kadar süren “16 Günlük Aktivizm Kadına Yönelik Şiddete Son Kampanyası” haberlerine verildi. Gazetemizin ödülünü, TGC Kadın Gazeteciler Komisyonu Başkanı Ayşegül Aydoğan Atakan’dan alan Pınar Aktaş, şöyle konuştu: “Milliyet kurulduğu günden beri sosyal sorumluluk projeleriyle hep toplumun sorunlarına eğilen bir gazete olmuştur. Kadınların ve kız çocuklarının güçlendirilmesi için yaptığımız çalışmalar herkes tarafından biliniyor. Ödüle layık görülen çalışma da BM Kadın Birimi ile yaptığımız bir çalışmaydı. Bu bir ekip işiydi. Ödülü tüm Milliyet Gazetesi çalışanları adına alıyorum.” Kadın haberi ödülünü geçen yıl da muhabirimiz Çiğdem Yılmaz “Bu Adamlardan Uzak Durun” haberi ile almıştı.