Gündem Miraç Kandili ne zaman başlıyor? 2019 Miraç Kandili'nin önemi ve tarihi

Miraç Kandili ne zaman başlıyor? 2019 Miraç Kandili'nin önemi ve tarihi

30.03.2019 - 11:25 | Son Güncellenme:

İslam alemi için en önemli günlerden biri olarak kabul edilen Miraç Kandili için artık çok kısa bir süre kaldı. Bu kutlu gün öncesi Miraç Kandili ne zaman ve Miraç Kandili'nin önemi nedir gibi merak edilen soruların cevaplarını bir araya getirdik. İşte ayrıntılar...

Miraç Kandili ne zaman başlıyor 2019 Miraç Kandilinin önemi ve tarihi

MİRAÇ KANDİLİ NE ZAMAN?

Haberin Devamı

Miraç gecesi Müslümanlar için en özel gecelerden birisidir. Bu gece Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in göğe yükselişini ifade eder. 2019 yılı Miraç Kandili 2 Nisan 2019 Salı günü idrak edilecek.

KANDİL GECELERİNİ NASIL DEĞERLENDİRMEK GEREKİR?

Hz. Peygamber, mübarek gün ve gecelerin değerlendirilmesini talep etmiştir (Tirmizi, Savm, 39). Ancak bu gün ve gecelere ait özel bir namaz veya ibadet şeklinden bahsedilmemiştir. Bu bağlamda mübarek gün ve geceleri, bağışlanma ve hayatımıza çeki düzen vermek için fırsat anı olarak görmemiz gerekmektedir. Dolayısıyla Müminler kandil gecelerinde, hayatlarının gidişatını gözden geçirmeli; hata ve günahları için tövbe etmeli, dua ederek, Kur’an-ı Kerim okuyarak, kaza veya nafile namaz kılarak bu fırsatları değerlendirmelidirler.

Haberin Devamı

Kandil gecelerinin gündüzlerinde de oruç tutmak müstehaptır. Zira Hz. Peygamber (s.a.s.); “Şabanın ortasında yani berat gecesinde ibadet ediniz, gündüz oruç tutunuz. Allah o gece güneşin batmasıyla dünya semasında tecelli eder ve fecir doğana kadar, ‘Yok mu benden af isteyen onu affedeyim, yok mu benden rızık isteyen ona rızık vereyim, yok mu bir musibete uğrayan ona afiyet vereyim, yok mu şöyle, yok mu böyle! ‘ der.” buyurmuştur (İbn Mace, İkame, 191).

Yazarlar