Gündem Miras dehşeti

Miras dehşeti

28.03.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’de miras yüzünden tartışıp, para istediği doktor ablası Nilgögen Özmen’i başından vurarak öldüren işsiz kardeş Çetin Alaca intihar etti

Miras dehşeti

İzmir’in Karşıyaka ilçesi Mavişehir Pamukkale sitesinde 112 Komuta Merkezi’nde sorumlu doktor olarak görev yapan evli ve bir çocuk annesi 47 yaşındaki Nilgögen Özmen, dün sabah saatlerinde nöbetten çıktıktan sonra, yatalak olan annesi 90 yaşındaki Nimet Alaca’nın evine gitti. Özmen annesiyle vakit geçirdiği sırada, işsiz olduğu belirtilen kardeşi 39 yaşındaki Çetin Alaca eve geldi. İddiaya göre, ablasından sürekli para isteyen Alaca tartışmaya başladı.

İki yedek şarjör ve bir bıçak
Tartışmanın büyümesi üzerine Alaca, yanında bulunan tabancayla iddiaya göre önce ablasının başına ateş etti. Talihsiz doktor kanlar içinde yere yığılırken, tabancayı kendi başına doğrultan Çetin Gönen Alaca tetiğe bir kez daha bastı. Özmen hayatını kaybederken kardeşi ağır yaralandı. Bu arada, Alaca’nın çelik yelek giydiği, tabancanın yanı sıra dolu iki yedek şarjör ve bir de bıçak bulundurduğu saptandı. Ağır yaralı Alaca hastaneye kaldırıldı.
Evdeki incelemede, 4 boş kovanın bulunduğu, olay sırasında iki el daha ateş edildiği öğrenildi. Olayın evin salonunda yaşandığı, evde bulunan yabancı uyruklu bakıcının Nimet Alaca ile bu sırada bir başka odada olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

‘Öldüreceğim dedi'

112 Komuta Merkezi’nde şube müdürü olduğu bildirilen Nilgögen Özmen’in kocası doktor Okan Özmen, acı haberle gözyaşlarına boğuldu. Ailenin yakınları, Çetin Gögen Özmen’in, miras yüzünden de ablasıyla sık sık tartıştığını, sürekli öldüreceğini söylediği iddiasında bulundu. Bu arada, İzmir il Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Türkyılmaz da olay yerine geldi. Sitede yaşayanlar ise iki kardeşin kendi hallerinde olduklarını, annelerinin uzun süredir aynı yerde yaşadıklarını aktardı.