Gündem MİT, Erdoğan’ı yanlış yönlendirdi

MİT, Erdoğan’ı yanlış yönlendirdi

02.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Tuğgeneral Hamza Celepoğlu mahkemedeki ifadesinde TIR’ların durdurulduğu yere gitmediğini, gittiği bilgisinin dönemin Başbakan’ı Recep Tayyip Erdoğan’a MİT Müsteşarı Hakan Fidan tarafından yanlışlıkla verildiğini söyledi

MİT, Erdoğan’ı yanlış yönlendirdi

Adana ve Hatay’da durdurulan MİT TIR’larına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında geçtiğimiz gün Ankara Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral İbrahim Aydın, Tuğgeneral Hamza Celepoğlu ve emekli Albay Burhanettin Cihangiroğlu tutuklanmıştı. Tutuklanarak Hasdal Askeri Cezaevi’ne gönderilen Tuğgeneral Hamza Celepoğlu’nun mahkemede verdiği ifade TIR’ların durdurulmasından sonra yaşananları ortaya çıkardı.

Haberin Devamı

İfadesinde ilk olarak TIR’ların durdurulması ile ilgili Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ve Genelkurmay Başkanlığı tarafından hakkında soruşturma açıldığını belirten Celepoğlu, bu soruşturmalardan da takipsizlik aldığını söyledi. Celepoğlu adli kolluk amiri sayılan Cumhuriyet savcısının talimatı olmadan emir veremeyeceğini belirterek, “Vermem durumunda da savcılığın adli yönden soruşturma açacağı bana bildirilmiştir” diye konuştu .

‘Haberim yoktu’

TIR’ların durdurulduğu gün evinde olduğunu söyleyen Celepoğlu, “Konutum MİT bölge başkanlığı ile bitişiktir. Giriş çıkış saatim bellidir. Olaydan haberim olmamıştır” dedi. TIR’ların durdurulduğunu televizyondan öğrendiğini ve hemen Alay Komutanı Albay Özkan Çokay’ı aradığını belirten Celepoğlu, Çokay’ın valinin yanında olduğunu için konuşamadığını söyledi.

Haberin Devamı

Olay yerine gittiğine dair bilginin MİT tarafından devletin üst makamlarına iletildiğini söyleyen Celepoğlu, “Ancak bu tamamen yanlış anlaşma nedeni ile oluşmuş bilgidir. Alay komutanlığı aracındaki generaller geldiğinde kullanılmak üzere önceki plakanın üzerinde bulunan yıldızların kılıfı düşmüştür. Bunu görenler benim oraya geldiğim şeklinde yorumlarda bulunmuştur” ifadesini kullandı.

‘Yanlış değerlendirme’

Celepoğlu, TIR’ların durdurulmasının ardından dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı, Genelkurmay Başkanı, Mit Müsteşarı ve Ankara Jandarma İstihbarat Başkanı İbrahim Aydın ile toplantı yapıldığını anlattı. Celepoğlu, “Bu toplantıda da komutanı Tümgeneral İbrahim Aydın’a, Başbakan Erdoğan’ın “Benim oraya gidip gitmediğimi” sorduğunu öğrendim diyen Celepoğlu, “Bu soru üzerine İbrahim Aydın, olay yerine gitmediğimi, gitseydim bunun tespit edileceğini söylemiş. Bunun üzerine Başbakan, MİT Müsteşarına dönerek ‘hani olay yerine gitmişti’ sorusunu yöneltmiş. MİT Müşteşarı da ‘yanlış bir değerlendirme olmuş efendim’ diyerek cevap vermiş. Bu olayı bana İbrahim Aydın anlattı” dedi.