Gündem MİT'ten Sincar'da operasyon: Fatma Onur etkisiz hale getirildi

MİT'ten Sincar'da operasyon: Fatma Onur etkisiz hale getirildi

30.11.2022 - 09:30 | Son Güncellenme:

Milli İstihbarat Teşkilatı, Irak'ın kuzeyindeki Sincar'da düzenlediği operasyonla terör örgütü PKK'nın sözde istihbarat yöneticisi Fatma Onur'u etkisiz hale getirdi.

MİTten Sincarda operasyon: Fatma Onur etkisiz hale getirildi

MİT, Irak Sincar'da gerçekleştirdiği operasyonla, PKK'nın istihbarat yapılanması içerisinde uzun yıllar sorumlu seviyede faaliyet gösteren Kinda kod adlı Fatma Onur'u etkisiz hale getirdi.

PKK'LI TERÖRİSTLERE EĞİTİM VERDİ

Fatma Onur, 90'lı yıllarda örgüte İngiltere'den katıldı. Örgütün silahlı kanadı içerisinde uzun yıllar görev yapan Fatma Onur, 2016 yılında örgütün istihbarat yapılanması NLP içerisinde sorumlu seviyeye getirildi. Örgüt mensuplarına istihbarat konulu eğitimler verdi. Irak ve Suriye'de örgütün istihbarat sorumluları arasında yer alarak çeşitli faaliyetler yürüten Fatma Onur, özellikle Irak/ Süleymani bölgesi ve kırsalında, güvenlik güçlerine karşı gerçekleştirilen çok sayıda eylemden ötürü MİT'in hedef listesine girdi.

Haberin Devamı

MİT PEŞİNE DÜŞTÜ

MİT ajanlarından oluşan özel ekip, Kinda Maraş kod adlı Fatma Onur'un faaliyetlerinden deşifresi için detaylı bir çalışma başlattı. MİT, Fatma Onur'un Kandil'den gizli bir görev kapsamında Sincar'a gönderildiği, Sincar'da istihbari faaliyetlerini gizlemek amacıyla finans sorumluluğuna getirildiği tespit etti.

NOKTA OPERASYON

MİT, bölgedeki saha ajanları vasıtasıyla Fatma Onur'un yerini tespit etti. Ardından operasyon için harekete geçti ve Sincar'da gerçekleştirilen nokta operasyonla etkisiz hale getirildi.

PKK'DA PANİK

Diğer yandan bölgedeki MİT kaynakları, istihbarat yapılanmasının tepe yöneticisinin etkisiz hale gelmesi ile birlikte PKK'nın sorunlar yaşadığını tespit etti.

MİT'TEN GARA'DA OPERASYON

Haberin Devamı

Öte yandan Milli istihbarat Teşkilatı (MİT), Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde düzenlediği operasyonla, terör örgütü PKK’nın sözde kadın yapılanması sorumlularından Norşin Afrin ve dört korumasını da etkisiz hale getirmişti.

2000’li yılların başında Suriye’den örgüte katılan ve Türkiye içinde faaliyet gösteren Norşin Afrin, ilerleyen dönemde PKK/KCK’nın gerçekleştirdiği eylemleri düzenleyen “özel güç” yapısına katıldı ve örgüt yöneticisi oldu. Türkiye’ye yönelik gerçekleştirilen çok sayıda eylemin talimatını veren terörist, HPG ve YJA Star Askeri Konsey üyesi oldu ve Gara YJA Star Sorumlusu olarak faaliyet göstermeye başladı.

Afrin’in yerinin tespiti için MİT, ajanlarını sahaya sürdü. MİT ajanları önce Afrin’in yerini belirledi ve yakın çevresine sızdı. Burada terörist Afrin’in, Irak’ta yürütülen operasyonlarda görev alan güvenlik güçlerine karşı gerçekleştirilecek eylemleri bizzat yönetmek üzere operasyon bölgesine gideceği belirlendi. Bunun üzerine MİT’in Gara bölgesinde yaptığı operasyonda Afrin ve dört koruması, etkisiz hale getirildi. Örgütün Afrin’in etkisiz kılındığı haberini diğer teröristlerin firarını önlemek için gizlediği öğrenildi.