Gündem Moda hikayeleri yeniden yazıldı

Moda hikayeleri yeniden yazıldı

25.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Moda Haftaları birbirini ardına öne çıkan tasarımcıları ağırlarken New York, Londra ve Madrid’den sonra gözler Milano’da. New York tabuları yıkması, Londra yenilikçi ruhu ve Madrid aykırı ruhuyla ön plana çıktı

Moda hikayeleri yeniden yazıldı

New York’ta başlayıp İstanbul’da son bulacak moda maratonu, şimdiden New York, Londra, Madrid gibi durakları geride bıraktı. Yenilikçi ruhuyla Londra, modanın prestijli sahnesi New York ve sıradışı geçişlere sahne olan Madrid’den sonra gözler Milano’ya dikildi. Moda Haftaları birbirini ardına öne çıkan tasarımcıları ağırlarken, en akılda kalan ve en etkileyici moda hikayelerine sahip defileleri derledik.

Versus Versace: Donatella Versace’nin sıradışı yorumlarından nasibini alan dinamik ve genç markası Versus Versace, İlkabahar/Yaz 2017 koleksiyonuyla kuralları yıktı. Vahşi hayvanlardan ilham alan desenler, XL silüetler, gümüş iğneler podyumun parlayan yıldızları olurken, rengarenk göğüs kemerleri seksepalitenin dozunu artırdı.

LONDRA

Güçlü silüetler

Londra’nın yenilikçi ve özgür ruhuyla bütünleşen Moda Haftası, bu yıl da avangard ve cesur stillere şahitlik etti.
Erdem: Türk asıllı moda tasarımcısı Erdem Moralıoğlu, Fransız fotoğrafçı Jacques Henri Lartique’nin deniz temalı fotoğraflarından ilham aldığı koleksiyonda 16’ncı yüzyıldan günümüze hikayeler anlatmayı ihmal etmedi. Fırfır ve fiyonk detayları, şifon ve satenin birlikteliği Erdem’in romantik yapısını başarıyla yansıttı.

Kardashian’ların gölgesinde Yeezy

Kanye West ve eşi Kim Kardashian, yalnızca sansasyonel hayatlarıyla değil modanın geleneksel kurallarını yıkan tasarımlarıyla da konuşulmaya devam ediyor. Geçen sezonlarda imza attığı podyum şovlarıyla adından söz ettiren Kanye West, Yeezy markasının dördüncü sezonuyla New York Moda Haftası’ndaydı. Yeezy Season 4 koleksiyon sunumunun ön sırasında Kim Kardashian, Kylie Jenner, Kendall Jenner ve Anna Wintour’un da bulunduğu Kanye’nin yakın çevresi ve ailesi yer aldı. Nude tonların hakim olduğu Yeezy koleksiyonunda oversize parkalar, kısa çorap formunda botlar ve şeffaf çizmeler gücünü kanıtlasa da Kardashianlar şovdan rol çalmayı başardı.

MADRİD

Aykırı bir ruh

Moda sahnesinde biraz geride kalan Madrid, sıradışı tasarımları ve aykırı ruhuyla moda severleri iddialı bir randevuya çıkardı. Agatha Ruiz de la Prada, Andres Sarda gibi İspanyol modasına yön veren isimlerin yanı sıra genç tasarımcılar da podyumda kendine yer buldu.
Agatha RuIz de la Prada: Ünlü İspanyol tasarımcı, mayo ve bikinilere ağırlık verdiği koleksiyonunda deyim yerindeyse çocukluğuna indi. Kalpler, fiyonklar, peluşlar, şekerlerle süslü bikinler ve piknik tüplerini andıran mayo tasarımları renkli bonelerle kombinlenerek dinamik bir podyum geçişine imza attı.

New York

Biraz asi bolca neşeli

Tory Burch’den Victoria Beckham’a, Marc Jacobs’dan Alexander Wang’e modaya yön veren tasarımcıları ağırlayan New York, dinamik ruhu ve ön sıralardaki isimleriyle gündemi uzun süre meşgul etti. Tom
Ford, Diane von Furstenberg, Kate Spade, Tommy Hilfiger gibi isimler ‘Şimdi gör, hemen al’ stratejisiyle tabuları yıktı ve yaz parçalarının arasına biraz serinlik kattı.

Marc Jacobs: 70’lerin rock akımı 90’ların punk tavrıyla birleşti ve moda sahnesi Marc Jacobs defilesi için perdelerini araladı. Rengarenk rastalı saçlar, aşırı doz ışıltıyla birleşirken, eğlenceli motiflerle süslenmiş platformlar pop ve rock dünyasının ikonik yıldızı oldu. Deri ve vinil trençkotlar, kabarık ve karpuz kollarla yeniden yorumlanırken, dizüstü çoraplar podyumun dinamizmini yansıttı.

Alexander Wang: Tasarımları ve işbirlikleriyle moda endüstrisinin yapı taşlarından biri haline gelen ABD’li tasarımcı Alexander Wang, New York’taki defilesinin yanı sıra Adidas için yarattığı kapsül koleksiyonla da adından söz ettirdi. Siyah ve koyu renklerin egemenliğindeki koleksiyonda, crop toplar, asimetrik kesim elbiseler, dekonstrüktif formlardan nasibini alan kalıplar ve bağcık detaylar kuralsız bir podyum geçişine imza attı.