Gündem Momo oyunu nedir? Çocukları intihara sürükleyen Momo nasıl yayılıyor?

Momo oyunu nedir? Çocukları intihara sürükleyen Momo nasıl yayılıyor?

08.03.2019 - 11:22 | Son Güncellenme:

Momo oyunu küçük çocuğu olan aileleri endişelendiriyor. Whatsapp üzerinden yayılan bu tehlikeli oyun, son günlerde Youtube'daki çocuk videolarında da çıkmaya başlayınca ebeveynlerin korkusu iyiden iyiye arttı. Peki çocukları tuzağına düşürerek intihara sürükleyen bu tehlikeli Momo oyunu nedir?

Momo oyunu nedir Çocukları intihara sürükleyen Momo nasıl yayılıyor

Momo oyunu neden intihara sürüklüyor sorusu vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Whatsapp üzerinden yayılmaya başlayan Momo oyunu son günlerde en çok konuşulan konu başlıkları arasında ilk sırada yer alıyor. Youtube videoları arasında görünmeye başlayan Momo karakteri çocukları intihara kadar sürükleyebiliyor. Momo oyunun ilk aşamalarında çocuklara çeşitli talimatlar vererek görevleri yerine getirmesini isteyen Momo oyununda son olarak intihar talebinde bulunuluyor. Peki Momo oyunu nedir?

Haberin Devamı

MOMO NEDİR?

Momo WhatsApp üzerinden yayılan oyun, şiddet içerikli ve intihara sevk edici söylemleri ile gençlerin önündeki yeni tehlike. Tıpkı Mavi Balina gibi tuzağına düşürdüğü gençlerin psikolojisini bozup onları intihara kadar sürükleyebiliyor.

Konu ile ilgili, Meksika ve İspanya polis teşkilatlarından vatandaşlarına bu uygulamaya girmemeleri yönünde uyarılar geldi.

Momo’nun görselinin ise Japonya’da bir müzede sergilenen kuş kadın heykeline ait olduğu ortaya çıktı.