Gündem MSB’de logo gitti, Atatürk geldi

MSB’de logo gitti, Atatürk geldi

18.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanlığı’nın (MSB), resmi Facebook ve Twitter hesaplarındaki kapak fotoğrafında dikkat çeken bir değişikliğe gidildi. 29 Nisan’da yapılan değişiklikle, kapak fotoğraflarında, sağ köşede yer alan MSB logosu çıkarıldı.

MSB’de logo gitti,  Atatürk geldi

Yerine Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafı yerleştirildi. Yapılan değişiklikle, Atatürk’ün fotoğrafı MSB’nin sosyal medya hesaplarının duvarında yer almış oldu. Fotoğrafın altında yer alan, “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır” ifadesi de aynı şekilde korundu.

Haberin Devamı

Ayrıca, yine aynı tarihte, MSB’nin yeni logosu da, hesapların profil fotoğraflarında güncellendi. Yeni logoda bakanlığın millilik yönüne dikkat çekmek için ayyıldız kullanılırken, Türkiye’nin dünyadaki yeri ve önemini vurgulamak için ayyıldız merkezde konumlandırıldı.

Kurumun eski logosunda sürekliliği, gücü ve kararlılığını sembolize etmek için meşe yaprağı kullanılmış, bilinen en eski Türk kılıçlarından olan Kilij ile de köklü geçmiş simgelenmişti. Kökeni Asya Hunları’na kadar giden Kilij, darbe ve kesme özelliğinin oldukça güçlü olan bir kılıç olarak biliniyor.

MSB’de logo gitti,  Atatürk geldi

MSB’de logo gitti,  Atatürk geldi

Yazarlar