Gündem MSB'den peş peşe açıklamalar! 4 bölgede 18 terörist etkisiz hale getirildi

MSB'den peş peşe açıklamalar! 4 bölgede 18 terörist etkisiz hale getirildi

07.06.2022 - 13:48 | Son Güncellenme:

Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı ve Pençe-Kilit operasyonu bölgelerinden peş peşe operasyon haberleri geldi. Toplamda 18 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonlara ilişkin MSB'den açıklama yapıldı.

Terör örgütüne yönelik operasyonlar tüm hızıyla devam ederken son bilgi Pençe-Kilit operasyon bölgesinden geldi. Bölgede tespit edilen teröristlere yönelik düzenlenen operasyonda 10 PKK'lının etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı'ndan da açıklama yapıldı. MSB'den yapılan açıklamada, "Durmak yok, yorulmak yok, mücadeleye devam! Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit operasyon bölgesinde tespit edilen 10 PKK’lı terörist daha Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından etkisiz hâle getirildi." denildi.

MSBden peş peşe açıklamalar 4 bölgede 18 terörist etkisiz hale getirildi

BİR OPERASYON HABERİ DAHA!

Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı bölgelerinde de 8 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği bildirilirken MSB'den açıklama yapıldı; Teröristler için kendilerini bekleyen sondan kaçış yok! Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı bölgelerinde tespit edilen 8 PKK/YPG’li terörist ateş destek vasıtalarıyla etkisiz hâle getirildi. Operasyonlarımız hız kesmeden devam edecek!

Haberin Devamı

MSBden peş peşe açıklamalar 4 bölgede 18 terörist etkisiz hale getirildi

MSB GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞTI

MSB tarafından, Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit Operasyonu'nda tespit edilen bir mağaraya ait görüntüler paylaşıldı. Söz konusu görüntülerde terör örgütüne ait çok sayıda mühimmatın da ele geçirildiği görüldü.

Milli Savunma Bakanlığınca yapılan paylaşımda, ele geçirilen mağaraya ait görüntülerin yanı sıra bir çok mühimmatın da bulundu görüntüler yer aldı. Söz konusu paylaşımda, "Irak’ın kuzeyinde başlatılan Pençe-Kilit Operasyonu ile teröristlerin inlerine tek tek girmeye devam ediyoruz. Kahraman Mehmetçik, arama-tarama faaliyetleriyle tespit ettiği teröristlere ait mağara, sığınak, silah ve mühimmatı da kullanılamaz hâle getiriyor" ifadeleri kullanıldı.

195 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Tanıtım Subayı Deniz Yüzbaşı Burcu Naliç Yokuva, İzmir'de EFES-2022 Tatbikatı'nın gerçekleştirildiği bölgede düzenlenen basın toplantısında, terörle mücadele başta olmak üzere bakanlığın faaliyetlerine ilişkin açıklama yaptı.

Pençe Serisi operasyonlar kapsamında son olarak 17 Nisan'da Metina, Avaşin-Basyan ve Zap bölgesinde başlatılan Pençe-Kilit Operasyonu'nun başarıyla gerçekleştirildiğini ve terör yuvalarının tek tek parçalandığını aktaran Yokuva, "Tüm operasyonlarımızda olduğu gibi Pençe-Kilit Operasyonu'nda da amacımız, halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamaktır. Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda sadece terörist hedeflere karşı icra edilen Pençe-Kilit Operasyonu'nda teröristlere ait çok sayıda silah, mühimmat, mayın ve el yapımı patlayıcı (EYP) ele geçirilmiş, ayrıca 184 mağara ve sığınak tahrip edilmiştir. Pençe Serisi operasyonlar kapsamında bugüne kadar 195'i Pençe-Kilit Opersayonu'nda olmak üzere toplam 1130 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Dost ve müttefiklerimizle koordine edilen ve komşularımızın toprak bütünlüğüne saygılı olarak gerçekleştirilen bu operasyonda da her zaman olduğu gibi sivillerin, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için azami hassasiyet gösterilmektedir. Ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin teröristler dışında bir hedefinin bulunmadığını bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Nasıl ki DEAŞ Müslümanları temsil etmiyorsa PKK terör örgütü de Kürt kardeşlerimizi temsil etmemektedir" diye konuştu.