Gündem Muhabirimize başarı ödülü

Muhabirimize başarı ödülü

06.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Deniz ve kıyılarımızın korunması için AB destekli projeler üreten Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV), 20. Yaşını bilim ve başarı ödülleriyle kutladı.

Muhabirimize başarı ödülü

Moda Deniz Kulübü’nde geçtiğimiz hafta gerçekleşen gecede, deniz biyolojisine katkı sağlayan çalışmalar yapan isimler ödüllendirildi. Gecede deniz kültürü ve biyolojisine dikkat çeken haberleri nedeniyle Milliyet gazetesi muhabiri Gökhan Karakaş da ödül alan isimler arasındaydı.
TÜDAV Başkanı Prof. Dr. Bayram Öztürk, “Basın denizlerimizin ve doğamızın korunması kadar ulusal çıkarlarımız için de çok önemli bir görev üstleniyor. Halkı bilgilendirmek için yapılan yayınlardan dolayı teşekkür ederiz” dedi. Deniz belgeselcisi Savaş Karakaş, Deniz Kuvvetleri eski Komutanları Oramiral Uğur Yiğit ve Oramiral Bülent Bostanoğlu gibi isimlerinde katıldığı gecede, Prof. Dr. Cemal Turan, Prof. Dr. Gökhan Halıcı, Prof. Dr. Emin Özsoy, Prof. Dr. Mahide Cimşit, Prof. Dr. Murat Sezgin ve Doç. Dr Mustafa Yücel’e de bilim ödülü takdim edildi.

Deniz yaşamı için
TÜDAV 1997’de deniz kültürü ve sevgisini insanlara ve gelecek nesile taşımak için kuruldu. 50’nin üzerinde Türkçe ve İngilizc e kitap yayınlayan TÜDAV, deniz kirliliği, sürdürülebilir balıkçılık ve koruma alanları, küresel iklim değişikliği, deniz memilerinin korunması için harcamakta. Antarktika ile yakından ilgilenen TÜDAV, Ölüdeniz lagününün korunması, Türk Boğazlarının tehlikeli yüklerden korunması, soyu tükenen lüferi kurtarma kampanyaları, ile AB nezdinde en önemli kuruluşlar arasına girdi.

Haberin Devamı