Gündem Mühimmat deposunda patlama

Mühimmat deposunda patlama

17.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Terör olayları bitmek bilmiyor.

Mühimmat deposunda patlama

İşte dün ve önceki gece yaşanan olaylar:

Haberin Devamı

- Van’ın Hacıbekir mahallesinde önceki gece güvenlik güçleri ile PKK’nın gençlik yapılanması olan YDG-H mensupları arasında çatışma çıktı. Çatışmada ağır yaralanan 18 yaşındaki Vedat Balık hayatını kaybetti.

- Van’ın Çatak ilçesi Dalbastı mahallesinde önceki gün yol kesen PKK’lılar, bir sürücüyü yanlarına alarak kaçtı.

- Siirt’in Eruh ilçesi Çetinkol mevkiinde önceki gün devriye görevi yürüten askerleri taşıyan zırhlı araca, terör örgütü PKK’lıların uzun namlulu silahlarla ateş etmesi üzerine güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle çatışma çıktı. 6 PKK’lı öldürüldü. Pervari ilçesine bağlı Doğanca askeri üs bölgesine sızmak isteyen 3 PKK’lının öldürüldüğü belirtildi.


Çöpten bomba çıktı

- Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde çöp toplayan temizlik görevlileri konteyner içerisinde bir poşette birbirine bağlı pet şişeleri fark edince durumu polise bildirdi. İhbar üzerine mahalleye gelen polis, ‘drone’ adı verilen cihazla konteyneri havadan görüntüledi. Pet şişelerin birbirine bağlı olduğunu ve içinde patlayıcı olduğunu saptayan polis, bomba imha uzmanlarına haber verdi. Bomba imha uzmanları birbirine bağlı olan pet şişelerde fünye bulunduğunu ve içindeki patlayıcının ise tahrip gücünün yüksek olduğunu belirledi.

Haberin Devamı

- Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nün Silvan ilçesi karayolu üzerinde bulunan Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nün mühimmat deposunda dün saat 14.00 sıralarında belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi. Patlama ile birlikte depoda yangın çıkarken, bölgeye çok sayıda 112 Acil Servis ambulansları ile itfaiye ekipleri sevk edildi. Patlamada ölen ve yaralanan olmazken, çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangın büyümeden kontrol altına alındı.

- Tunceli Valiliği tarafından dünden itibaren Tunceli-Erzuncan ile Tunceli-Ovacık karayolunun 3 gün süreyle yaya ve araç trafiğine kapatılması, Ovacık ilçesinde protesto edildi. Aralarında Komünist Partili Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun da bulunduğu kalabalık bir grubun, karayolunun açılması için yürüyüş yapmasına güvenlik güçleri izin vermedi. Grup, asker ve polisin barikat kurduğu yerde yarım saat oturma eylemi yaptıktan sonra tekrar ilçeye döndü. Ovacık esnafı da karayolunun kapatılmasını protesto etmek için dün kepenkleri açmadı.