Gündem Murat albayı unutmadılar

Murat albayı unutmadılar

20.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Balyoz Davası’nda “hak ihlali yapıldığı” yönündeki kararının ardından, dün Mamak Askeri Cezaevi’nden 47, Sincan F Tipi Kapalı Cezaevi’nden ise eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına’nın da arasında olduğu 21 asker tahliye edildi.

Murat albayı unutmadılar



Özenalp tişörtü ile tahliye
Mamak Askeri Cezaevi’nden çıkan askerler geçtiğimiz nisan ayında cezaevinde geçirdiği beyin kanaması sonucu yaşamını yitiren Balyoz hükümlüsü Deniz Kurmay Albay Murat Özenalp’i unutmadı. Üzerinde cezaevinde yaşamını yitiren Özenalp’in resminin bulunduğu ‘kalbimizdesin’ yazılı bir tişört ile tahliye olan Deniz Kurmay Albay Koray Özyurt “Tahliye edilmemiz asla adaletin yerine geldiğini göstermez” dedi.
Mamak Askeri Cezaevi’ndeki muvazzaf ve emekli 47 asker, tahliye olur olmaz Özenalp’in annesi Samiye, eşi Sema ve çocuklarını ziyaret etti. Özenalp’in ailesinin kaldığı lojman önünde sevinç ve hüzün bir aradaydı. Devre ve cezaevi arkadaşları, Özenalp’in annesinin elini öperek helallik aldı, başsağlığı diledi. Komutanlar bugün de önce Anıtkabir’i sonra Özenalp’in mezarını ziyaret edecek.