Gündem Murat Kurum'dan anket açıklaması: Manipülasyon yapıyorlar, kaybedeceklerini biliyorlar

Murat Kurum'dan anket açıklaması: Manipülasyon yapıyorlar, kaybedeceklerini biliyorlar

29.03.2024 - 22:40 | Son Güncellenme:

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum canlı yayında açıklamalarda bulundu. Kurum anketlere de değinerek " Manipülasyon yapıyorlar, kaybedeceklerini biliyorlar" ifadelerini kullandı.

Murat Kurumdan anket açıklaması: Manipülasyon yapıyorlar, kaybedeceklerini biliyorlar

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum TRT Haber canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Kurum'un açıklamalarından öne çıkan satırlar şu şekilde: 90 gündür sahadaydık. İstanbul’un 39 ilçesinde vatandaşlarımızla buluştuk. Toplumun tüm kesimlerini dinleme imkanı bulduk. Yoğun bir süreçti. Vatandaşlarımızın 31 Mart'ta sandığa gittiğinde tercihini eserden hizmetten yana kullanacağından eminim. Pazar günü bu neticeyi hep birlikte göreceğiz.

Haberin Devamı

İlk 6 aylık planımızı İstanbullularla paylaştık. 1 Nisan'dan sonra çözüme odaklanacağız. Ben ilk günden itibaren milletimiz bizden görev yaptığımız süreçte ne bekliyorsa, yapmaya çalıştım.

"HER GİTTİĞİMİZ ORTAMDA GÜVEN ARTIYOR"

Kararsız seçmen noktasında, da aslında kendisine nasıl hizmet verileceğini merak ediyor. Bizim projelerimizi dinleyen, gören, bilen vatandaşlarımız geleceği adına kararını verecek 31 Mart'ta. Her gittiğimiz ortamda da güven artıyor. Gözlerinden ve size sarılmalarından anlıyorsunuz.

İstanbul sadece kendisini ilgilendiren bir şehir değil. İstanbul tüm Türkiye'yi ilgilendiriyor. İstanbul'un güçlü olması demek Türkiye'nin güçlü olması demek. Mesele Kurum değil, ülkenin geleceği. O yüzden ne yapacağız; deprem riskini ortadan kaldıracağız, trafik çilesini bitireceğiz.

Haberin Devamı

"İSTANBULLU ŞEFFAFLIK BEKLİYOR"

İstanbul 5 yıldır ihmal edilmiş ve İstanbullu buna kırgın. İşten atılanı mı dersiniz, sokak hayvanları mı dersiniz. Hep bir algı siyaseti yapılmış. İstanbul bir rant olarak görülmüş ve kendi gelecekleri için İstanbul’un kaynaklarını çarçur etmişler. İstanbul'da eser ve hizmet yok, kaynaklar depreme değil, reklama harcanıyor.

Hepimiz mal varlığımızı açıkladık. Peki soruyorum, mal varlığı verildikten 3 gün sonra nasıl 1,5 milyar lira artar. İstanbullu şeffaflık bekliyor.

PROJELERİN HİÇBİRİ TAMAMLANMADI

İstanbul'da tabela belediyeciliği var. Çalışmıyorlar, önceden başlatılmış projelerin hiçbiri tamamlanmadı. Mevcut İBB yönetiminin başlattığı tek bir metro projesi yok. İstanbullu artık hizmet gelsin istiyor.

Ulaşım projeleri ilk 6 ayda başlayacak. 1 yıl içinde 20 hat ve 270,6 km raylı sistem çalışmasına başlayacağız.

Reklama, algıya bütçe buluyorsunuz. Balya balya fotoğraflıyorsunuz. İşe gelince bütçe yok. Nerede bu para? Paranın nerede olduğunu millet çok iyi biliyor. Küfe boş, anlatabileceği eser yok, hizmet yok. İlk yıl, İncirli-Sögütlüçeşme Metro Hattı'nın yapımını başlatacağız. Boğaz'ın altından geçerek, İstanbul'a kazandırmış olacağız. İlk 6 ayda 41,3 km, 1. yıl sonunda toplamda 47,5 km tünel yapımına başlanacak.

Haberin Devamı

"METROBÜS KAPASİTESİNİ ARTIRACAĞIZ"

Ayrıca İstanbul'un büyük problemlerinden biri otopark. İlk yıl 50 bin araçlık otopark yapımını başlatacağız. 25 bin araçlık otoparkı hizmete alacağız. 6 ayda taksi sorunu bitecek. Beyaz masa ve taksi sistemini tek bir merkezden yöneteceğiz. Bilimsel verilerle gerçek ihtiyacı belirleyeceğiz. Eğitim, denetim, ödül ve ceza uygulamalarını işleteceğiz. Dijital uygulamalar tek merkezde buluşacak. İlk 6 ayda taksi sorununu çözeceğiz, gündemden çıkacak. İstanbul taksisi bir marka haline gelecek.

Mevcut metrobüs kapasitesini artıracağız. İlk yıl 100 adet yeni metrobüs, 250 yeni otobüs alacağız. Filomuzu yenilememiz lazım. Özel halk otobüslerinin paralarını ödemiyorlar. Başka işlere para buluyorlar, esnafa para ödemiyorlar.

"İSTANBUL'U DEPREME HAZIRLAYACAĞIZ"

İstanbul'u depreme hazırlamak için gece gündüz çalışacağız. 650 bin yeni konutu tamamlayacağız. Şimdiden yalan yanlış anketleri piyasaya sürüyorlar. 31 Mart'ta manipülasyon yapacaklar. Kaybedeceklerini bildikleri için algıyı yönetiyorlar. Siz arka plan çalışmalarıyla bu işleri yapamazsınız. Milletimiz 22 yıldır olduğu gibi, doğru söyleyenle, yalan söyleyini, algı yapanla, hizmet yapanı ayırmıştır. Onlar ne yaparsa yapsın 31 Mart'ta biz kazanacağız. Sahadayım, araştırmalarımız seçmeni kazandığımızı gösteriyor. 15 Nisan'da yarısı büyükşehirden kampanyamızı başlatıyoruz. Başvuru süresi 1 ay olacak. İlk 6 ayda 20 bin konutun yapımına başlayacağız. İlk yıl 60 bin konutun yapımına başlayacağız. 250 bin konut bir yıl içerisinde anlaşıp müracaat eden vatandaşlarımızın imar düzenlemerini tamamlayacağız.

Haberin Devamı

ANKET AÇIKLAMASI: KAYBEDECEKLERİNİ BİLİYORLAR

O kadar korkuyorlar ki her şeyi kaybedecekler. Biri eş genel başkanlığı kaybecek. Biri de 5 senede rant olarak gördüğü bütün İstanbul'u, basamak olarak gördüğü İstanbul'u kaybedecek.

31 Mart akşamı manipülasyona devam edecekler. Yalan yanlış anketleri piyasaya sürüyolar: Öndeyiz kazanıyoruz geliyoruz. Niçin yapıyorlar biliyor musunuz geride olduklarını kaybedeceklerini adları gibi biliyorlar. İstanbul'a gerçek belediyecilik gelecek adları gibi biliyorlar.

Haberin Devamı

Anketçi firmaları da manipülasyon yapanları da halkımız görecek. Sokağa çıkacak halleri kalmayacak. Önceki seçimlerde de Sayın Cumhurbaşkanımızı geride gösterdiler. Ne oldu? Algıyla olmuyor bu işler. Bizim milletimiz 22 yıldır olduğu gibi hizmet edenle, etmeyeni, doğru söyleyenle yalan söyleyeni, algı yapan ile iş yapanı her zaman ayırmıştır, yine ayıracak. Onlar hangi algı oyunlarını yaparsa yapsın 31 Mart'ta biz kazanıyoruz. Biz de yaptırıyoruz. Biz de sahadayız. Sahanın durumunu da görüyoruz. Yaptığımız anketleri de görüyoruz. Bizim ki nasıl anket o zaman?

PROJELER

Hedefimiz eşsiz İstanbul. İstanbulluların sosyal hayatını kolaylaştıracak projelerimiz de var. İlk yıl 100 kreş açacağız. Mevcut yönetiminin 5 yılda yapamadığını 1 yılda yapacağız. Ve sahipsiz hayvanlar... Bu konuda 5 yıl içerisinde yapılan hiçbir şey yok. İlk yıl 39 ilçeye sahipsiz hayvanlar için 50 bin kapasiteli bakım merkezi açacağız. Sokak hayvanalrının bakımı ve aşılaması bu merkezlerde yapılacak. Bir taraftan da kısırlaştırma işlemlerini yürüteceğiz.

İlk 6 ayda Silahtarağa Arıtma Tesisi açılacak. Mevcut yönetim, "temel atmama töreni" ile litaretüre geçti. İlk 6 ayda gençlerimiz için paylaşımlı ofisler açacağız. Bu ofislerde gençlerimiz masaları kiralayacaklar. Gerekli hizmetleri belediye sağlayacak. Bunları Teknoparklar ile bağlayacağız. O bağlantılarla birlikte bu ofislerde işini yapacak, teknoparkta girişimcilik eğitimleri alacak. İSMEK'i özüne çevireceğiz.

İhtiyaç sahibi tüm emeklilere 2 bin 500 lira destek sağlayacağız. İstanbul kartlara yapılacak bu ödemeler.İlköğretim öğrencilerine ücretsiz ulaşım sağlayacağız. Üniversite öğrencilerine mevcut tarifeden yüzde 40 indirim yapacağız. Tüm öğretmenlere indirimli ulaşım sağlayağız. Ve deniz ulaşımında ücretsiz aktarma sağlayacağız. Deniz ulaşımını teşvik edeceğiz.

Üniversite öğrencilerine yıllık 10 bin lira eğitim desteği vereceğiz. Öğrenci evlerine aylık 25 metreküp doğal gaz desteği vereceğiz. Bunun yanı sıra gençlere 50 bin lira evlilik desteği vereceğiz. Gençlerimize beyaz eşya desteği vererek yanlarında olacağız. Kadın girişimcilere 100 bin lira hibe desteği sağlayacağız. Bunlar hemen ilk 6 ayda gerçekleştireceğimiz projeler. İlk işini kuran gençlerimize 100 bin tl destek vereceğiz. Çoçuklara beslenme çantası Büyükşehir Belediyesinden olacak.