Gündem Mustafa Sabri Küçükaşçı son yolculuğuna uğurlandı

Mustafa Sabri Küçükaşçı son yolculuğuna uğurlandı

31.07.2023 - 16:07 | Son Güncellenme:

İslam Tarihçisi Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı Eyüpsultan Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Küçükaşçı'nın cenazesi Mihrişah Valide Sultan Türbe Haziresine defnedildi.

Mustafa Sabri Küçükaşçı son yolculuğuna uğurlandı

Önemli İslam tarihi araştırmaları bulunan ve 2015-2019 yılları arasında Topkapı Sarayı Başkanlığı da yapan Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı dün 59 yaşında hayatını kaybetti. Küçükaşçı için, öğle namazına müteakip Eyüpsultan Camii'inde cenaze töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

Küçükaşçı'nın cenazesine İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Valisi Davut Gül, Yalova Valisi Muammer Erol, Ak Parti 27'inci Dönem Milletvekili Mahir Ünal, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Ekmelettin İhsanoğlu, Fatih Belediye Başkanı M.Ergün Turan, Zeytniburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Uğur Altay, İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Erhan Afyoncu, İstanbul Üniversitesi Rektörü Mahmut Ak, Tarihçi Murat Bardakçı, Yazar İskender Pala ve İsmet Özel katıldı. Cenaze namazını İstanbul İl Müftüsü Safi Arpaguş kıldırdı. Taziyeleri, Mustafa Sabri Küçükaşçı'nın babası Ahmet Ziya Küçükaşçı, eşi Mine Küçükaşçı, oğlu Ziya Küçükaşçı ve kızları kabul etti. Prof.Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı'nın cenazesi kılınan cenaze namazının ardından omuzlar üzerinde Eyüp Mihrişah Valide Sultan Türbe Haziresine götürülerek defnedildi.

Haberin Devamı

"YERİ DOLDURULAMAYACAK BİR İNSAN"

Cenaze namazı sonrası konuşma yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Hayatındayken kendisini Allah için sevdiğimi söyledim, o sünnete uydum. Seyrek görüştük çünkü bu mesainin çok yoğun bir rutini var. Ama İsmi zikredildiği zaman, bir araya gelindiği zaman gönülden bir sevgimiz olduğunu oda biliyor, bende biliyorum, rabbim de biliyor. Üzüntümüz çok büyük, yeri doldurulamayacak bir insandı" dedi. Küçükaşçı'nın yakın dostu Şair İsmet Özel cenaze namazının ardından veda konuşması yaparak dostu için helallik istedi"

"MUSTAFA HOCA NİTELİKLİ BİLİM ADAMLARINDAN BİRİSİYDİ"

Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Erhan Afyoncu, "Önce Allah rahmet eylesin diyoruz. Benim 30 yıllık kardeşim, aile dostum, her şeyimi kaybettim. Mustafa hoca nitelikli bilim adamlarından birisiydi. Yok demeyelim ama çok az nitelikli bilim adamımız var. İslam tarihi alanında Türkiye'de yetkin isimlerden birisiydi. Mustafa Faydalı hocanın yetiştirdiği bir bilim adamıydı. Osmanlı döneminde Kabe üzerine önemli araştırmalar yaptı. Aynı zamanda Topkapı Sarayı Başkanlığı, İstanbul Türbeler ve Müzeler müdürlüğü görevlerinde bulundu. En önemlisi ömrünü Türk milletine adadı, hep Türk milletinin daha ileriye gitmesini, daha yükselmesi, Türk milletinin tekrar dünyaya huzur ve adalet getirmesi için çalıştı. Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum, onun muvafık bulmasıyla Eyüpsultan Türbesi civarına Mustafa Hoca gömülecek. Yaşadığı, ömrü boyunca çalıştığı şekilde burada yatacak" diye konuştu.

Haberin Devamı