Gündem MÜZENİN FOSEPTİĞİ TAŞTI

MÜZENİN FOSEPTİĞİ TAŞTI

02.03.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Büyük Menderes Nehri’nin taşması sonucu su basan Milet Müzesi’ni şimdi de foseptik kokusu sardı. Müzeyi gezen CHP heyeti kokuya dikkati çekti

MÜZENİN FOSEPTİĞİ TAŞTI

Büyük Menderes Nehri’nin suları altında kalan Milet Müzesi ile İlyasbey Külliyesi’ndeki durumun basına yansıması üzerine Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile DSİ 21. Bölge Müdürlüğü çalışma başlattı. Sudan kapanan yolda dolgu, müzenin arka tarafında bulunan arazide ise kanal çalışmasına başladı. CHP İl Genel Meclis üyesi ve Grup Başkanvekili Hasan Yavuz, İl Genel Meclisi Kültür Turizm Tanıtım ve Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Mehmet Cahit Kaya, CHP Didim İlçe Başkanı Şavgu Aydın ile CHP Akyeniköy Belde Teşkilatı Başkanı Toygun Ak, çalışmaları yerinde inceledi. Milet Müzesi’ne giden heyet, müze bahçesinde meydana gelen su baskının ardından foseptiğin de taştığını gördü. Heyet kötü koku ve görüntüye dikkat çekti.
CHP Didim İlçe Başkanı Şavgu Aydın, şunları söyledi: Müzenin yeri, o dönemde de dile getirildiği gibi, hem fiziki anlamda hem de ekonomik geri dönüşümü olarak yanlıştır. Müzenin Didim’e taşınması yeniden gündeme alınmalı. Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay geçen yıl tuvalet kokusundan rahatsız olmuştu. Yapılan yanlış iş sonucunda foseptik altında kalan zemini temizlemek üzere yeni bakanı davet ediyorum.”