Gündem Myndos’ta kavga bitmiyor

Myndos’ta kavga bitmiyor

14.08.2009 - 00:29 | Son Güncellenme:

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Gümüşlük beldesindeki Myndos antik kentini gün ışığına çıkarma çalışmaları sırasında, beldedeki 1, 2 ve 3. derece arkeolojik ve doğal sit alanlarının yağmalanmasını önlemek amacıyla yapılan tanıtım, kamulaştırma ve koruma kampanyaları tartışma yarattı

Myndos’ta kavga bitmiyor

Antik kentin yağmalanmasını engellemeye yönelik kamuoyu oluşturmaya çalışan Gümüşlük Akademisi Vakfı Başkanı yazar Latife Tekin, belediye tarafından baskı altına alınmak istendiğini ve tehdit edildiğini iddia etti.

Myndos’ta kavga bitmiyor

Gümüşlük Belediye Başkanı DP’li Mehmet Tire ise, Tekin’in başında bulunduğu vakıf tarafından kaçak inşaat yapıldığı gerekçesiyle soruşturma başlatarak yıkım kararı aldıracağını söyledi.
Beldedeki 1 ve 2. derece arkeolojik ve doğal sit alanlarının 3. dereceye düşürülerek yapılaşmaya açılacağı iddiaları ortalığı karıştırırken, Tekin, tarihe sahip çıkmaya çalıştıklarını söyledi. Tire ise Tekin’in asılsız iddialarla gündemi saptırmaya çalıştığını savunarak, “Tekin’in benim şahsımda üç kuruşluk değeri yok. Bir ihbar sonucu vakfa gönderdiğim yetkili personel, ruhsatında 1032 metrekare hakkı olan vakıf arazisinde 244 metrekare fazla ve kaçak inşaat tespit etti. Bu nedenle yasal işlem başlattık” ifadesini kullandı.
Tekin ise Tire’nin bu iddiasına “Yapılaşma hakkının 5 bin metrekare olduğu ve sadece bunun dörtte birini kullandıkları” yanıtını verdi.