Gündem Nağmeler Van Gölü kıyısında buluştu

Nağmeler Van Gölü kıyısında buluştu

10.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin en büyük organizasyonlarından olan “GezginFest” Van’ın Gevaş ilçesinde Van Gölü kıyısında 3 gün sürdü.

Nağmeler Van Gölü kıyısında buluştu

Van Gölü içinde yer alan Akdamar Kilisesi’nin hemen karşısında yapılan festivale Türkiye’nin birçok kentinden gençler katıldı. 50 binden fazla gencin bir araya geldiği festivale Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Almanya, Irak, Azerbaycan ve İran’dan gençlerin de katıldığı görüldü.

Haberin Devamı

‘Renkli’ görüntüler

Van Gölü kıyısında bir araya gelen gençler, farklı dillerde söylenen şarkılarla eğlendi. Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Farsça şarkıların seslendirildiği festival kapsamında düzenlenen boya, baloncuk ve su savaşı partilerine de katılan gençler, renkli görüntüler oluşturdu.

Nağmeler Van Gölü kıyısında buluştu
Festivalde ayrıca film gösterileri, geri dönüşüm atölyesi, yoga, pilates, meditasyon, robot şov, ateş gösterisi gibi etkinlikler de yer aldı. 150 bin metrekarelik alanda hem karadan hem denizden güvenlik önlemleri alındı.

İran’dan gelen gençler “Van’da böyle bir organizasyon her anlamda güzel oldu. Birçok sanatçı sahne alacak. Onlarla ilk kez yüz yüze tanışma imkanımız oldu. Bu tür gençlik organizasyonları tüm gençlerin beklentisi. Çok güzel ve doya doya eğleniyoruz” dediler. İranlı gençler “Otellerde yer olmadığı için çadırlar kurduk. Zor ama zevkli oldu. Ancak 50 binden fazla kişinin katıldığı festivalde tuvaletler ve duş kabinleri yetersiz kaldı. Her şeye rağmen burada ve Türkiye’de olmaktan mutluyuz” diye konuştular.

Haberin Devamı

Festivale katılan gençlerden Baran Telli de “Doğa ile baş başa yapılan bu şenlik benimle birlikte Diyarbakır’dan gelen arkadaş grubumu çok mutlu etti. Doğu ile batı arasında müzik tadında, doğa tadında bir köprü kuruldu” dedi.