Gündem Nargile baronlarına ceza yağdı

Nargile baronlarına ceza yağdı

13.03.2018 - 13:25 | Son Güncellenme:

İstanbul ve Türkiye genelinde nargile tütünlerinin sahtesini merdiven altı yöntemlerle üreten şebekeye operasyon düzenlendi. 20 'nargile baronu'na ceza yağdı

Nargile baronlarına ceza yağdı

İstanbul ve Türkiye genelinde, sahte ve kaçak nargile tütünü piyasasını ellerinde tuttukları ve dünyaca ünlü nargile tütünlerinin sahtesini merdiven altı yöntemlerle üretip piyasaya sürdükleri tespit edilince önceki hafta düzenlenen operasyonlarla 23 şebeke üyesiyle birlikte İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ekiplerince gözaltına alınan 20 “nargile baronu”na ceza yağdı. Polis tarafından gözaltına alınınca “cezası ne, ne olacak ki” diyen baronlardan 11’i tutuklanıp cezaevine konurken, 7’sine ise adli kontrol hükmü uygulandı. Geçtiğimiz Şubat ayında tütün ve sigara kaçakçılarına yönelik yapılan çalışmalarda 10 ton tütün ile 3 bin 500 adet kaçak sigara ve bin 500 adet elektronik sigara ele geçiren İstanbul Kaçakçılıkla Mücadele ekipleri, çalışmalarda merdiven altı olarak tabir edilen sağlıksız koşullarda sahte nargile tütünü üreten bu şebekelerin başlarına yönelik olarak ise 1 Mart Perşembe günü İstanbul merkez olmak üzere 4 ilde kapsamlı operasyon düzenlemişti.

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü olup, Dubai, Katar ve Mısır gibi Arap ülkelerinde üretilen ünlü nargile tütünlerinin sahtelerini ürettiği belirlenen şebekelere yönelik olarak İstanbul, Van, Ağrı ile Hakkari’de 25 ayrı adrese düzenlenen baskınlarda ise 20’si şebeke lideri 43 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Kendilerini gözaltına alıp emniyete götüren ekiplere “Cezası ne. Ne olacak ki” gibi suçlarını hafife alacak söylemlerde bulunan ve aynı suçlardan defalarca kayıtları bulunduğu tespit edilen 20 Nargile Baronu dün sabah saatlerinde gözaltında tutuldukları emniyetten adliyeye gönderildi. Emniyette ifade vermeye yanaşmayan 20 baronun 20’side soruşturmayı yürüten savcılık tarafından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Haberin Devamı

İstanbul 11. Sulh Ceza Hakimliği’nce yapılan sorgularının ardından Süleyman İşbilir, Hacı Karşıyaka, Sabahattin Saldız, Eyüp Sanır, Yakup Hanevdeloğulları, Mehmet Doğan, Muştak Ülgen, İdris Gülseven, Hüseyin Doğan, Nuri Karşıyaka ve Mehmet Tunç isimli nargile baronları tutuklama, Murat Karamercan, Celal Karşıyaka, Şükrü Düzen, Kadir Saldız, Turan Sarıgün, İsmail Özcan ve Mustafa Yıldız isimli baronlara ise adli kontrol hükmü verildi. 2 barona tutuksuz yargılanma kararının çıktığı mahkeme kararı sonrasında tutuklama kararı verilen 11 baronu cezaevine getirip teslim eden polisin konuyla ilgili soruşturmaları devam ediyor.