Gündem Ne zaman emekli olabilirim sorusuna ilişkin cevapları öğrenebilirsiniz!

Ne zaman emekli olabilirim sorusuna ilişkin cevapları öğrenebilirsiniz!

02.04.2016 - 13:35 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum sorusu hayatımızda yer edinen önemli sorulardan birisidir. Emekli olma zamanınızı öğrenebilmeniz için resmi kurumlar hesaplama işlemlerini vatandaşların hizmetine sunmuştur. Ne zaman emekli olurum sorusunun yanı sıra emeklilik hesaplama ve sorgulama işlemlerine dair ayrıntılı bilgileri yazımızda bulabileceksiniz.

Ne zaman emekli olabilirim sorusuna ilişkin cevapları öğrenebilirsiniz

Emeklilik her kişinin hayallerini süsleyen bir dönemdir. Her vatandaşemekli olmak ister. Ama emekli olabilmek için yerine getirmeniz gerekengereklilikler vardır. Bunlardan en önemlisi emeklilik yaşıdır. Emeklilik vesigorta ile ilgili tüm işlemler Sosyal Güvenlik Kurumundan gerçekleştirilir.Sosyal Güvenlik Kurumunun emeklilik için belirlemiş olduğu şartlardanbir tanesi emeklilik yaşıdır. Sosyal Güvenlik Kurumu emeklilik için bazışartlar belirlemiştir. Bu şartlardan bir tanesi emeklilik yaşı iken diğeri deemeklilik için doldurulması gereken yaş sınırıdır. Bu yaş sınırı kadınlarda55 iken erkeklerde 60 olarak belirlenmiştir. Bu yaş sınırını dolduranvatandaşlar artık emekli olabilir. Emeklilik için yapmanız gereken diğerşart ise yatırılması gereken prim ve sigortaların tamamlanmasıdır.Sosyal güvencenizi sağlamak için prim ve sigorta yatırmanız gereklidir.Bu yatırılan prim ve sigortalar emeklilik içinde önemlidir.Prim vesigortaları düzenli olarak yatırdığınız zaman sosyal güvencenizisağlayabilirsiniz. Sosyal güvencelerini sağlayan vatandaşların hastaneve kaza masraflarını Sosyal Güvenlik Kurumu üstlenmektedir.Çalışırken ne zaman emekli olacağınızı bilmiyorsanız eğer SosyalGüvenlik Kurumunun geliştirmiş olduğu internet programları sayesindeöğrenebilirsiniz. Bu programlardan ne zaman emekli olurum programısayesinde emeklilik yaşınızı öğrenebilirsiniz. Ne zaman emekli olurumuygulamasını internet üzerinden kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM İÇİN TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

Sosyal GüvenlikKurumu ne zaman emekli olurum programını her kurum için farklışekillerde tasarlamıştır. Bağlı olduğunuz kurumun emeklilik yaşıhesaplama programına girerek emeklilik yaşınızı hesaplayabilirsiniz.Hesaplama işlemi için bazı sigorta ve emeklilik bilgilerinizi biliyor olmanızgereklidir. SSK prim ödenen gün sayısı, ilk sigortalı işe giriş tarihiniz vesigortalı çalıştığınız gün sayısı bilgileri hesaplama işlemi için önemlibilgilerdir.SSK ya bağlı olan vatandaşlar internet üzerinden SSK programı için nezaman emekli olurum uygulamasına giriş yapmalıdır. Giriş yaptıktansonra ilk olarak cinsiyetinizi, doğum tarihinizi ve hizmete başlamatarihinizi girmeniz gereklidir. Daha sonra SSK prim ödenen gün sayısı,diğer sandıklara ait gün sayısı, askerlik olarak geçirdiğiniz gün sayısı, fiiligün sayısı, yurt dışı gün sayısı bilgileri girilmelidir. 3600 günündoldurulduğu tarihi de girdikten sonra emeklilik yaşınızıhesaplayabilirsiniz. Bağ-Kura bağlı olan vatandaşlarda aynı şekildeinternet üzerinden hesaplama programına giriş yapılmalıdır. Girişyaptığınızda karşınıza emeklilik bilgileri bölümü gelecektir. Emeklilikbilgileri bölümüne emeklilik türü, cinsiyet ve doğum tarihini girmenizgereklidir. Özel durum bilgileri bölümünde maluliyet durumu, maluliyetderecesi ve erken yaşlanma durumu bilgileri girilmelidir. Emekli sandığıkurumuna bağlı olan vatandaşlar da internet üzerinden emekli sandığıkurumu için tasarlanmış olan ne zaman emekli olurum uygulamasınagiriş yapmalıdır. Hesaplama programına giriş yaptığınızda yapmışolduğunuz hizmetleri eklemeniz gereklidir. Hizmetlerin eklenmesibölümünde doğum tarihi ve cinsiyet bilgileri girilmesi gereklidir. Hizmetebaşlangıç ve bitiş tarihi bilgileri de girdikten sonra emeklilik yaşınızıhesaplayabilirsiniz.