Gündem Ne zaman emekli olurum?

Ne zaman emekli olurum?

26.04.2016 - 09:00 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olabileceğinizi emeklilik yaşı hesaplama ile öğrenin. Ne zaman emekli olurum sorusunun cevabı artık kolay şekilde bulunuyor. Ne zaman emekli olurum sorusuna ilişkin merak ettiğiniz daha bir çok ayrıntı haberimizde.

Ne zaman emekli olurum

Her çalışan vatandaş belli bir yaşa geldikten sonra emekli olmak ister. Emekli olup emekli maaşı alarak rahat bir yaşlılık dönemi geçirmeyi herkes ister. Bu hayatı sağlayabilmeniz için öncelikle emeklilik için yerine getirilmesi gereken şartları yerine getirmeniz gereklidir. Emeklilik için yerine getirilmesi gereken şartları yerine getiren vatandaşlar bağlı oldukları kurumdan emekli olabilir. Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olan 3 kurum vardır. SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı kurumlarının hepsi Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlıdır. Bu kurumlardan herhangi birisine bağlı olan vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olmuş olur ve işlemlerini Sosyal Güvenlik Kurumundan gerçekleştirebilirler. Tüm emeklilik ve sigorta ile ilgili işlemleri Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek gerçekleştirebilirsiniz. Emeklilik ile ilgili işlemlerde Sosyal Güvenlik Kurumundan gerçekleştirildiği için büyük şehirlerde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumlarında bir yoğunluk söz konusu olmaktadır. Bu yüzden Sosyal Güvenlik Kurumu internet uygulamasını geliştirmiştir ve internet uygulamasından bir çok hizmet vermektedir.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM İÇİN TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Emeklilik ve sigorta ile ilgili tüm hizmetleri internet üzerinden hizmet sunmaktadır. İnternet üzerinden verdiği hizmetler sayesinde emekli olacağınız yaşı, emekli olduktan sonra alacağınız maaşı, emekli olabilmeniz için ödemeniz gereken prim miktarını gibi işlemler vardır. Emekli maaşı hesaplama işlemi ile birlikte emekli olduğunuzda ne kadar maaş alabileceğinizi öğrenebilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama işlemi ile birlikte emekli olduktan sonra aldığınız maaşları sorgulayabilirsiniz. Ne zaman emekli olurum işlemi ile birlikte emeklilik yaşınızı hesaplayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Tüm bu işlemlerin hepsini internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Emeklilik yaşınızı hesaplayabilmeniz için Sosyal Güvenlik Kurumunun ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yapmanız gereklidir. Sosyal Güvenlik Kurumu ne zaman emekli olurum uygulamasını her kurum için farklı şekillerde tasarlamıştır. Vatandaşlar bağlı oldukları kurumun hesaplama programına giriş yaparak hesaplama işlemini gerçekleştirebilir. SSK ya bağlı olan vatandaşlar ilk olarak internet üzerinden kendi kurumları için olan hesaplama programına giriş yapmalıdır.

Giriş yaptıktan sonra cinsiyetinizi, doğum tarihinizi ve hizmete başlangıç tarihinizi gün, ay ve yıl olarak sisteme girmelisiniz. Kişisel bilgiler girildikten sonra sol tarafta özel durum bilgileri girilmelidir. Kişisel bilgilerinizi girdikten sonra sisteme mevcut bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir. Mevcut bilgiler kısmında SSK prim ödenen gün sayısı, diğer sandıklara ait gün sayısı, asker veya sanatçı olarak geçirdiğiniz gün sayısı, fiili gün sayınız, yurtdışında çalıştığınız gün sayısı ve 3600 günün doldurulduğu tarihi gün, ay ve yol olarak sisteme girmelisiniz. Bağ-Kura bağlı olan vatandaşlar da aynı şekilde hesaplama programına giriş yapmalıdır. Giriş yaptıktan sonra emeklilik türü, cinsiyet ve doğum tarihi bilgileri sisteme girilmelidir. Özel durum bilgilerini de girdikten sonra hesaplama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Emekli sandığına bağlı olan vatandaşlar programa giriş yaptıktan sonra doğum tarihinizi ve cinsiyetinizi sisteme girmeniz gereklidir. Hizmete başlangıç tarihini de sisteme girdikten sonra hizmet türünü de seçerek hesaplama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.