Gündem Ne zaman emekli olurum uygulamasını dilediğiniz zaman kullanabilirsiniz!

Ne zaman emekli olurum uygulamasını dilediğiniz zaman kullanabilirsiniz!

25.10.2016 - 09:19 | Son Güncellenme:

Türkiye’de özel sektörde çalışan SSK mükellefleri için ne zaman emekli olurum hizmeti artık internetten sunuluyor. İnternette online ne zaman emekli olurum uygulaması tüm SSK mükellefleri tarafından 7 gün 24 saat kullanılabiliyor. SSK ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde SSK emeklilik tarihi öğrenilebiliyor.

Ne zaman emekli olurum uygulamasını dilediğiniz zaman kullanabilirsiniz

Her geçen gün teknolojik gelişmelerin bireysel yaşantı içerisinde kendisinde daha etkin biçimde yer edindiği bugünlerde online hizmetler yaşamın her alanına ulaşıyor. Özellikle de kamu alanında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) hizmetleri ön plana çıkıyor. Online SGK hizmetleri ile birlikte artık Türkiye’deki milyonlarca Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) mükellefinin en çok merak etmekte olduğu sorulardan birisi olan ne zaman emekli olabileceklerinin yanıtını online ne zaman emekli olurum uygulaması ile alabilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor. Türkiye’de mobil akıllı cihaz ürünlerinin dünyanın her yerinde olduğu gibi oldukça popüler bir hale gelmesi ile birlikte internet kullanım oranları oldukça yüksek seviyelere ulaşıyor. Bu durumda günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde internet hizmetlerinin bireysel yaşantı içerisinde her alanda son derece aktif ve yoğun şekilde tüm vatandaşlar tarafından kullanılmasına yol açıyor.

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Son dönemlerde Türkiye’de internet hizmetlerinin bu şekilde oldukça yoğun ve sık bir şekilde ilgi görmeye başlaması ile birlikte kamu kurum ve kuruluşları tarafından vatandaşların internet ile yakaladıkları hızlı ve kaliteli işlem fırsatlarından kamu işlemleri alanında da yararlanabilme şansına sahip olabilmelerini sağlamayı hedefliyor. Bu çerçevede 2006 yılından bu yana internet altyapısını vatandaşa sunduğu hizmetlerinde aktif şekilde kullanmakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından internet üzerinde oldukça bir geniş kapsama sahip olan e-SGK ağı uygulamaları hizmetleri bulunuyor. Bu kapsamda Türkiye’deki milyonlarca özel sektör alanında çalışan Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) mükellefinin en çok merak ettiği konulardan birisi olan emekliliklerinin hangi tarihte olacağı sorusunun yanıtını internet kolaylığında alabilmesi için>Sadece Sosyal Sigortalar Kurumu mükelleflerine yönelik olarak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından internet ortamı üzerinde hizmete açılan SSK ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde SSK mükellefleri tarafından ne zaman emekli olabileceklerinin hesaplanması sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirilebiliyor. İnternet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun>Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online ne zaman emekli olurum uygulaması mükellefleri tarafından 2 aşamalı olarak kimlik ve sigortalılık bilgileri giriliyor. Bu çerçevede de SSK mükellefleri uygulama ekranında ilk olarak doğum tarihi, cinsiyet, hizmete başlama tarihi, erken yaşlanma durumu, malullük durumu bilgilerini giriyor. İkincil olarak ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde mükellefler tarafından SSK prim ödeme gün sayısı, fiili hizmet süresi, diğer sandıklara ait gün sayısı, 3600 günün doldurulduğu tarih, askerlik ve sanatçı gün sayısı ile yurtdışı gün sayısı bilgilerinin girişleri yapılıyor. Böylelikle ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden kolay bir şekilde emeklilik tarihleri öğrenilebiliyor.

Yazarlar