Gündem Nedim Şener Zekeriya Öz'den şikayetçi

Nedim Şener Zekeriya Öz'den şikayetçi

05.03.2014 - 18:41 | Son Güncellenme:

Odatv davasının tutuksuz sanıklarından gazeteci Nedim Şener, Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz ile ilgili HSYK'ya yaptığı şikayet üzerine başlatılan inceleme kapsamında ifade verdi.

Nedim Şener Zekeriya Özden şikayetçi

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Nedim Şener, savcı Ercan Altuncu’ya müşteki sıfatıyla ifade verdi. İfadesinin ardından adliye önünde açıklama yapan Şener, Zekeriya Öz hakkında daha önce HSYK'ya şikayette bulunduğunu hatırlatarak, “Buradaki şikayetimizin ana konusu 2009 yılında M. Yılmaz isminde sahte bir ihbar maili ile benim telefonlarımın dinlenmesi ve bununla ilgili iki kez üçer aylık uzatma kararı, üçüncü kez uzatma kararına kendisi olumsuz yanıt vermişti. Telefonlarım Kasım 2009 yılına kadar dinlenmişti. Bu telefon tapelerinin sonucunda savcı Zekeriya Öz, Fikret Seçen, Murat Önder ve Ercan Şafak’ın ortak imzasıyla ‘dinlemelerde herhangi bir suç unsuru yoktur’ şeklinde bir karar vermişler. Buna rağmen bütün bu tapelerin imha edilmesi gerekirken aynı zamanda Zekeriya Öz tarafından bana niye dinlendiğime ilişkin bir bilgi verilmesi gerekirken bunlar imha edilmeyip sonra 2011 yılında Odatv davasında soruşturma dosyasında kullanılmıştır” dedi.

Haberin Devamı

Bu konuda görevi kötüye kullanmaya ilişkin yaptığı suç duyurusuna ilişkin HSKY inceleme başlatılmasına karar verdiğini belirten Şener, bu kapsamda müşteki sıfatıyla ifade verdiğini belirtti.

Soruşturmanın ihbarı yapan kişi yönünden de genişletilmesini istediğini ifade eden Şener, “Benimle ilgili M. Yılmaz isminde sahte bir ihbar yapılmıştı. Ve bunu zaten ifademe geçirdim. Polis tarafından yapılan sahte bir ihbardı. Çünkü o günkü polis teşkilatının hedefi konumundaydım. Onların sahte ihbarı üzerine M. Yılmaz isminde gelen bu sahte ihbar içinde şu yazıyordu. Benim Dink cinayetine benzer bir cinayet işleyecek bir şebekenin içinde, grubun üyesi olduğum anlatılıyordu. Böyle bir ihbar karşısında savcının ve polisin çok geniş ve etraflı bir soruşturma başlatması gerekirdi. Yani M. Yılmaz’ın kim olduğu, bu ihbarın gönderildiği IP adresinin bulunması ve muhtemelen başka diğer sanıkların da takip edilmesi gerekiyordu. Ancak burada birçok isim yazmasına rağmen yalnızca benim ev ve cep telefonlarım dinlenmeye alındı. Sadece beni hedef almışlardı” dedi.

Haberin Devamı

İKİ ŞİKAYETİ VAR

İki yönlü şikayette bulunduğunu sözlerine ekleyen Şener, “Bir, görevini ihmal ettiği için eğer Bilal Erdoğan’a yönelik bir suikast yapacaksam bunun mutlaka açığa çıkarılması gerekir. İkincisi de telefon tapelerim de imha edilmeyerek yasadışı elde edilmiş delil olarak değerlendirildiği için” dedi.

Şener, inceleme kapsamında Zekeriya Öz’ün ifadesinin alınacağını da belirtti..