Gündem Nerede okullar tatil oldu? Okullar yarın da tatil olacak mı?

Nerede okullar tatil oldu? Okullar yarın da tatil olacak mı?

25.02.2019 - 07:44 | Son Güncellenme:

Yurt genelinde etkili olan kar yağışı bazı illerde eğitime engel oldu. Bugün bazı illerde okullar tatil ilan edildi. Milyonlarca öğrenci ise okullar yarın da tatil olacak mı arayışına geçti.

Nerede okullar tatil oldu Okullar yarın da tatil olacak mı

İstanbul'da cumartesi günü öğleden sonra etkisin arttıran kar yağışı dünde etkisini sürdürdü. Pazar sabahı beyaz bir örtüye uyanan İstanbullular kar'ın tadını çıkardı. Pazar günüde etkisini sürdüren kar yağışının ardından İstanbul Valiliği'nden kar tatili açıklaması geldi. Trakya'da yoğun olarak sürdüren kar yağışı nedeniyle birçok ilde okullar bir gün süre ile eğitime ara verdi. İşte kar tatili olan o iller...

Haberin Devamı

İSTANBUL'DA BUGÜN OKULLAR TATİL Mİ?

Vali Yerlikaya, yaptığı yazılı açıklamada, meteorolojik veriler ile bölgede görülen kar yağışı ve olumsuz hava durumu nedeniyle yarın kent dahilindeki bütün resmi ve özel temel eğitim ve orta öğretim kurumlarında eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verildiğini bildirdi.

Söz konusu kararla yarın ve 58 sayılı genelge uyarınca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan malul ve engelliler, kronik hastalığı bulunanlar ve hamile personelin de ayrıca bir talimat ve talebe gerek kalmaksızın belirlenen tatil süresince izinli sayılacağını belirten Yerlikaya, "Vatandaşların kar yağışı nedeniyle özellikle ulaşımda oluşabilecek tehlikelere karşı dikkatli ve tedbirli olmalarında fayda bulunmaktadır." ifadelerini kullandı

Haberin Devamı

Çanakkale'de okullar bugün tatil

Çanakkalenin Kuzey Ege Denizindeki Gökçeada ve Bozcaada ilçelerine dün ve bugün ulaşım sağlanamazken, yarınki seferlerin de iptal edildiği açıklandı.

Gökçeada-Kabatepe ile Bozcaada-Geyikli hatlarında olumsuz hava koşulları nedeniyle dün ve bugünkü tüm seferler iptal edildi. 2 gündür adalara ulaşım sağlanamıyor. Gestaş firması, Gökçeada-Kabatepe hattında yarın da tüm seferlerin iptal edildiğini duyurdu. Bozcaadadan Geyikliye 07.15, Geyikliden Bozcaadaya ise 08.00 seferlerinin iptal edildiği, daha sonraki seferler hakkinde ise ayrıca bilgilendirme yapılacağı belirtildi.

Öte yandan, olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiği ilçelere Geliboluda eklendi. Böylece okulun tatil edildiği ilçe sayısı 8 oldu.

BALIKESİR

Balıkesir'de etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle bazı ilçelerde taşımalı eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Edinilen bilgilere göre, Erdek ilçesinde taşımalı eğitime bir gün süreyle ara verilirken, Manyas ilçesinin Ören, Karakabaağaç, Çataltepe, Kubaş, Çal, Hacıibrahim, Doğancı, Koçoğlu, Erecek, Peynirkuyu, Necip, Kalebayır, Dura, Kalfa, Kapaklı ve Yayla Mahallerinde bir gün süreyle taşımalı eğitim yapılamayacak. Manyas'ta bu mahalleler dışındaki taşıma öğrencileri bulunan okullarda araçların taşıma yapacağı, taşıma dışındaki öğrencilerin okula devam edecekleri belirtildi.

Haberin Devamı

Bandırma ve Gönen ilçelerinde ise eğitime devam edileceği öğrenildi.

KIRKLARELİ

Kıkrlareli’de yoğun kar yağışı nedeniyle Demirköy İlçesinden sonra Kofçaz İlçesinde de okullara 1 gün ara verildi.

Kırklareli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 25 Şubat 2019 pazartesi günü Kofçaz ve Demirköy ilçelerimizde Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı tüm eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime 1(bir)gün ara verilmiştir. Ayrıca kamu çalışanı engelli ve hamile personellerde aynı gün idari izinlidir” denildi.