Gündem Nice sağlıklı yıllara Öykü

Nice sağlıklı yıllara Öykü

18.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Antalya’da tedavisi süren ve yarın 4 yaşına basacak olan Öykü Arin için sürpriz doğum günü partisi düzenlendi. Oyun parkında şarkılarla eğlenen Öykü, şarkı arasında karşısında pastayı görünce büyük mutluluk yaşadı. Pastanın mumlarını üfleyen Öykü, tek isteğinin sokakta koşarak arkadaşlarıyla oynamak olduğunu söyledi.

Nice sağlıklı yıllara Öykü

Türkiye, Öykü Arin’i geçen yıl kasım ayında konulan Juvenil Miyelomonositik Lösemi (JMLL) teşhisiyle tanıdı. Antalya’da tedavisi süren ve yarın 4 yaşına basacak olan Öykü Arin için erken doğum günü partisi düzenlendi. Teneffüs Park’ta Öykü Arin ve tüm lösemi hastalarına umut olmak için sahne alan Antalyalı çocuk grubu Şubadap’ın şarkılarıyla doyasıya eğlenen Öykü Arin ve ailesi güzel bir gün geçirdi. Şarkı arası pasta sürpriziyle karşılaşan Öykü, tek dileğinin sokakta doyasıya koşup arkadaşlarıyla oynamak olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

‘İşlenmemiş 135 bin ilik’

Eğlenceli bir gün geçirdiklerini söyleyen Öykü Arin’in annesi Eylem Şen Yazıcı, “Öykü bu sürprizle gerçekten çok mutlu oldu. Öykü’nün dileğini gerçekleştirmek için herkesin yardımına ihtiyacımız var. Kampanyalarımız devam ediyor. Henüz yüzde yüz uyumlu ilik çıkmadı. Öykü için yapılan kampanyalarda 150 bin kişi uygun ilik için donör oldu. Ancak Sağlık Bakanlığı’nın elinde veri tabanına işlenmemiş 135 bin ilik bulunmakta. Bunların bir an evvel veri tabanına işlenmesini istiyoruz. Umutlarımız asla tükenmiyor. Donör olmaktan korkmasınlar. Öykü’nün kampanyaları sayesinde bazı insanlar lösemi olduklarını öğrendi. Herkes bir gün bu durumla karşılaşabilir. Bunu unutmadan hareket etsinler” diye konuştu.