Gündem Nükleer enerjide ANLAŞAMADILAR

Nükleer enerjide ANLAŞAMADILAR

02.12.2009 - 00:54 | Son Güncellenme:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, çevre örgütü Greenpeace’i Türkiye’de ziyaret eden ilk bakan oldu. Taraflar konuştu ama nükleer enerji konusunda anlaşamadı

Nükleer enerjide ANLAŞAMADILAR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önünde 24 Kasım 2009’da Greenpeace’in nükleer enerjiye hayır demek için yaptığı oturma eylemi sırasında bakanlık yetkilileri tarafından eylemcilere çay ikram edilmiş ve Bakan TanerYıldız, Greenpeace ofisini ziyaret etme sözü vermişti.
Eylemden bir hafta sonra Bakan Yıldız, beraberindeki heyetle birlikte dün Greenpeace’in Beyoğlu’ndaki ofisini ziyaret etti. 1992 yılından beri Türkiye’de faaliyette bulunan Greenpeace’i ziyaret eden ilk bakan olan Yıldız, Greenpeace Akdeniz Genel Direktörü Dr. Uygar Özesmi, Enerji Kampanyası Sorumlusu Korol Diker, İklim Kampanyası Sorumlusu Hilal Atıcı ve İletişim Koordinatörü Nevin Sungur’la basına kapalı olarak görüştü.
Ofisteki Greenpeace gönüllüleri ve çalışanlarıyla tanışan Yıldız daha sonra Özesmi’yle beraber basının karşısına çıktı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Özesmi, Yıldız’a üzerinde “Nükleerle yaşamaya hazır mısınız?” yazılı siyah renkli tişört hediye etti. Bakan?da yazıyı göstererek “Biz hazırız” yanıtı verdi. Özesmi, Yıldız’a,?“Nükleer masala inanmayın” çağrısı yaptı.
Yıldız da, “Burada Greenpeace’in hazırlamış olduğu raporu karşılıklı değerlendirme imkânı bulduk. Onların hazırladığı raporla bizdeki rakamlar arasında birtakım farklılıklar söz konusu. Beraber kuracağımız bir çalışma heyeti, bu bilgi ve rakamları karşılıklı olarak paylaşacak. Sonuçlar da kamuoyuyla şeffaf bir şekilde paylaşılacak” dedi.