Gündem Nükleer Santral protestosuna polis engeli

Nükleer Santral protestosuna polis engeli

10.03.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mersin’de yapılacak nükleer santral çalışmalarını durdurmak için yürüyüş yapan grup ile polis arasında trafiği engellediği gerekçesiyle arbede yaşandı

Nükleer Santral protestosuna polis engeli

Mersin’e yapılacak Akkuyu Nükleer Santrali çalışmalarının iptal edilmesi istemiyle “insan zinciri” oluşturan aralarında milletvekillerinin de bulunduğu grup ile polis arasında, trafik akışının engellendiği gerekçesiyle arbede yaşandı.
Mersin Nükleer Karşıtı Platformu Dönem Sözcüsü Sabahat Arslan, Çamlıbel, Fukuşima ve Çernobil kazaları sonrasında çevrenin ciddi zarar gördüğünü söyledi. Arslan, Mersin’de benzer kazaların yaşanmasını engellemek için nükleere karşı çıktıklarını belirtti. CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer ise “Sayın Başbakan’a Mersin’den sesleniyorum: Yüreğin yetiyorsa, gel, nükleer santralle ilgili referanduma gidelim” diye konuştu.
Grup, konuşmaların ardından Balıkçı Barınağı’ndan Akkuyu NGS Nükler Santral Bilgilendirme Merkezine doğru harekete geçti. Grup, tek sıra halinde el ele tutuşarak, oluşturdukları “İnsan zinciri”yle Akkuyu NGS Nükler Santral Bilgilendirme Merkezi çevresinde tur attı. Polis yola yakın bölgeye konulan varillerin, trafiği sıkıştırdığı gerekçesiyle kaldırılmasını istedi. Grup üyeleri ile polis ekipleri arasında bunun üzerine arbede yaşandı.