Gündem Nuri Ergin’e müebbet hapis

Nuri Ergin’e müebbet hapis

28.09.2010 - 15:22 | Son Güncellenme:

Cinayet ve yaralama olaylarına karışan Karagümrük çetesinin lideri olan Nuri Ergin hakkında mahkeme kararını verdi...

Nuri Ergin’e müebbet hapis

ŞARKICI Adnan Şenses’in benzin istasyonunun kurşunlanması ve bir kişinin öldürülmesinin talimatını verdiği iddia edilen Karagümrük Çetesi’nin lideri olduğu öne sürülen Nuri Ergin müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme başka suçtan tutuklu olan Nuri Ergin’in bu suçtan da tutuklanmasına karar verdi.

İstanbul 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya başka suçtan tutuklu olan Nuri Ergin’in de arasında bulunduğu 3 sanık katıldı. Karar çıkan duruşmada son sözü sorulan Nuri Ergin, "Daha önce yapmış olduğum savunmaları tekrar ediyorum. Alaattin Çakıcı ve Erol Evcil ile ilgili daha önceki beyanlarımı tekrar ediyorum. Vereceğiniz karara saygı duyuyorum" dedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti Nuri Ergin’i Emre Çakır’ın tasarlanarak öldürülmesine azmettirdiği gerekçesi ile müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Nuri Ergün ayrıca Adnan Şenses’in benzin istasyonunun kurşunlamasına azmettirdiği ve örgüt kurup yönettiği gerekçesi ile de 2 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti Nuri Ergin’e verilen cezanın miktarı ve niteliğini göz önünde bulundurarak bu suçtan da tutuklanmasına karar verdi.

Tutuklu sanık Ahmet Uğur Balıkçıoğlu'nu müebbet hapis ve 2 yıl 3 ay 15 gün hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan sanıklardan Avukat Ali Serhat Yıldırım'ı da örgüte üye olmak ve Adnan Şenses’in işyerinin kurşunlamasına ve Emre Çakır’ın öldürülmesine yardım iddiasıyla 13,5 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Nuri Ergin’in oğlu Nurettin Ergin’e tehdit suçundan 5 ay hapis cezası veren mahkeme hayeti 3 kişinin de beraatine karar verdi.