Gündem Nusaybin’de 5 şehit

Nusaybin’de 5 şehit

08.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Nusaybin’de Binbaşı Ahmet Karaman ile Emniyet Amiri Zafer Kurt ve Emniyet Amiri Doğan Sakarya keskin nişancı tüfeğiyle şehit oldu. Aynı kentte bir bombanın imha edilmesi sırasında yaşanan patlamada da iki polis şehit düştü

Nusaybin’de 5 şehit

Mardin’in Nusaybin ilçesinde 14 Mart’ta başlayan operasyonlar dün kalabalık PKK’lı grubunun tespit edildiği Dicle Mahallesi’nde yoğunlaştırıldı. Dün saat 09.00 sıralarında güvenlik güçleriyle teröristler arasında başlayan çatışmalar devam ederken saat 11.40’da keskin nişancı tüfeği Kanas ile açılan ateşle yaralanan Emniyet Amiri Doğan Sakarya şehit oldu.
Takviye kuvvetlerin desteğiyle operasyon genişletilirken, teröristler bu kez güvenlik güçlerinin girdiği bölgede, önceden tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlamada, Binbaşı Ahmet Karaman ile Emniyet Amiri Zafer Kurt şehit oldu. Yaralanan 5 güvenlik görevlisi de tedavi altına alındı.
PKK’lı teröristlerin, güvenlik güçlerinin ilerlemesini önlemek için tuzakladıkları bombanın imha edilmesi sırasında da şiddetli bir patlama meydana geldi.

4 aylık bebeği vardı
Patlamada 2 polis memuru şehit oldu. Şehit olan polislerin Özel Harekat’ta bomba uzmanı olarak görevli Salih Taç ve Erkan Başpehlivanolduğu açıklandı.
Şehit Jandarma Binbaşı Ahmet Karaman’ın (43) İstanbul Pendik’teki evine acı haber ulaştı. Jandarma Özel Harekat’ta görevli olduğu öğrenilen Karaman, evli ve 2 çocuk babasıydı. Özel Harekat Şube Müdürü Emniyet Amiri Zafer Kurt’un ise Ankara’daki baba ocağına ateş düştü. Şehit Kurt’un Bingöl’den geçici görevle Nusaybin’e gönderildiği evli ve en küçüğü 4 aylık en büyüğü 8 yaşında olan üç çocuk sahibi olduğu öğrenildi.

Gül’ün korumasıydı
Şehit Salih Taç ile Erkan Başpehlivan’ın ise 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün koruma ekibinde uzun yıllar görev yaptığı öğrenildi.
Gül, twitter’dan, “Şehit düşen evlatlarımızdan bomba imha uzmanları Erkan ve Salih uzun yıllar koruma ekibimde çalışmışlardı. Bu iki kahramanımıza ve diğer tüm polis ve asker şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağolsun” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

3 çocuk babasıydı
Şehit Doğan Sakarya’nın şehadet haberi memleketi Manisa’nın Salihli ilçesine ateş düşürdü. Salihli’de oturan baba Mehmet Sakarya’ya acı haberi Salihli İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Taşçı verdi. Şehit polis Sakarya’nın evli ve 3 çocuk babası olduğu belirtildi. Sakarya’nın, İzmir Emniyet Müdürlüğü’de Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nde görev yaptığı ve bir süre önce geçici görevle Mardin’e gittiği öğrenildi.