Gündem Nusaybin’de seçim sonrası olaylar çıktı

Nusaybin’de seçim sonrası olaylar çıktı

13.09.2010 - 11:22 | Son Güncellenme:

.

Nusaybin’de seçim sonrası olaylar çıktı

MARDİN’in Nusaybin İlçesi'nde referandum sonuçlarının açıklanmasından sonra olaylar çıktı. Boykot’un etkili olduğu ilçede, sonuçların açıklanmasından sonra havai fişeklerle kutlama yapan BDP’li gençler lastik yakıp yollara barikat kurunca, polis göstericilere tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahale etti.

Nusaybin’de seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra sokağa dökülen BDP’li gençler, havai fişeklerle kutlama yaptı. Daha sonra Şirin bulvarı Kanarya sokağı ve 27 Mayıs caddelerine çıkarak çeşitli slogan ve marşlar söyleyen gençler, lastik yakıp gösteriye devam etti. Olay yerine gelen çok sayıda çevik kuvvet ekibine göstericilerin taş, molotof kokteyli ve havai fişeklerle saldırmasından sonra poliste göstericilere gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Gece yarısına kadar devam eden kovalamacalardan sonra göstericiler ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdi.

Olay yerine gelen Nusaybin Emniyet Müdürü Abdullah Kara, olayların daha fazla büyümemesi için herkesi sağduyulu olmaya davet etti.