Gündem Nusaybin'de olaylı gece

Nusaybin'de olaylı gece

25.03.2011 - 12:58 | Son Güncellenme:

.

Nusaybinde olaylı gece

ŞIRNAK kırsalında güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada öldürülen Suriye uyruklu PKK’lı İsmail Buruni’nin cenazesinin Suriye’ye götürülmesi sırasında, Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde olaylar çıktı. BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna’nın da katıldığı cenaze töreni sırasında çıkan olaylarda, bir evde yangın çıktı.

Haberin Devamı

Şırnak’ın Güçlükonak İlçesi kırsalında 14 Mart gecesi, 2 arkadaşıyla birlikte güvenlik güçleri ile girdikleri çatışmada öldürülen PKK’lı teröristlerden Suriye uyruklu İsmail Buruni’nin cenazesi dün akşam, Suriye’ye götürülmek üzere Nusaybin’e getirildi.

Aralarında BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna, BDP PM üyeleri Mahmut Çelik, Mehmet Zahir Sarıtaş, BDP Mardin İl Başkanı Sedat Dağ, Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, Derik Belediye Başkanı Çağlar Demirel, Girmeli Belediye Başkanı Ömer Altun, Duruca Belediye Başkanı Zeki Kavak, Akarsu Belediye Başkanı Lokman Fındık, Mardin İl Genel Meclis Başkanı Mesut Gümüş, Mardin İl Genel Meclis Üyesi Yakup Gabriel, BDP Nusaybin İlçe Başkanı Süleyman Çiftçi, BDP ilçe ve belde örgütlerinin de bulunduğu yaklaşık 10 bin kişi PKK’lı İsmail Buruni’nin cenazesini karşılamak için Nusaybin’de toplantı.

Haberin Devamı

İLÇE GİRİŞİNDE DURDURULDU

Uzun araç konvoyu ile Nusaybin’e getirilen Buruni’nin cenazesi ilçe girişinde güvenlik güçleri tarafından durduruldu. Emniyet güçleri ile durdurulan konvoydan sadece cenaze aracının alınıp Nusaybin Sınır Kapısı’ndan Suriye’ye geçirilebileceğini söyledi. Bunun üzerine BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna, BDP PM Üyesi Mahmut Çelik, Mardin İl Başkanı Sedat Dağ, Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan kendi aralarında yaptığı görüşmenin ardından cenaze aracı ile birlikte konvoy halinde Midyat-Nusaybin kavşağından ilçenin kenar semtinde bulunan nevruz alanına gidildi. Buruni’nin cenazesi, nevruz alanında toplananlar tarafından, ’Şehitler ölmez’ sloganları ve havai fişeklerle karşılandı.

BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna, İsmail Buruni adlı PKK’lının ailesiyle birlikte cenazeyi Nusaybin Sınır kapısına götürerek Suriye tarafına geçmesini sağladı.

OLAYLAR ÇIKTI

27 Mayıs Caddesi’nde bulunan kalabalık Suriye sınırıyakınındaki Hacılar Mezarlığı’na doğru yürüşe geçti. Grup, Demir Yolu mevkiinde polisin barikatı ile karşılaştı. Göstericilerin polise taş ve havai fişekle saldırmasının ardından, polis gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale ederek dağıtmak istedi. Ortalığın bir anda savaş alanına döndüğü ilçede, atılan havai fişek ve gaz bombaları yüzünden 27 Mayıs Caddesi üzerinde bulunan bir evde yangın çıktı. Yangına müdahale eden itfaiye ekibi söndürme çalışması yaptığı sırada bir itfaiye grevlisi fenalaştı.

Haberin Devamı

İLÇENİN ALTYAPISI HASAR GÖRDÜ

Saat 21.10’da başlayan ve yaklaşık 3 saat süren olaylar sırasında, göstericiler mobese kameralarının kablolarını söktü, telefon hatlarını kesti. Olaylar sırasında çok kişinin yaralandığı ancak bunlardan hiç kimsenin sağlık merkezlerine tedavi için başvurmadığı belirtildi. Olaylar sırasında bazı evlerde madde hasara neden olan yangınlar çıktı.