Gündem Nysa Antik Kenti’nde taban mozaiği bulundu

Nysa Antik Kenti’nde taban mozaiği bulundu

19.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Aydın’ın Sultanhisar ilçesindeki Nysa Antik Kenti’nde yürütülen kazı çalışmalarında, milattan sonra dördüncü yüzyıla ait olduğu değerlendirilen mozaikli taban tespit edildi.

Nysa Antik Kenti’nde taban mozaiği bulundu

Helenistik dönemde kurulan, Roma ve Bizans dönemlerinde yoğun olarak yerleşim gören ve antik dönemin ticaret güzergâhları üzerinde yer alan Nysa Antik Kenti’ndeki kazılar sürüyor. Meclis binası, agora, forum, çarşı bazilikası, tüneller ve köprülerin açığa çıkarıldığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı izniyle yürütülen çalışmalara 1998’den beri Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı destek veriyor.

Haberin Devamı

Vakıf İdare Heyeti ve Yaşar Holding yöneticileri, antik kentti ziyaret ederek çalışmalar hakkında kazı başkanı Ankara Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serdar Hakan Öztaner’den bilgi aldı. Öztaner, 25 metre uzunluğunda 5 metre genişliğinde bir salonun taban mozaiğinin bulunduğunu belirtti. Yapının milattan sonra dördüncü yüzyıla ait olduğunu değerlendiklerini aktaran Öztaner, “Mozaiklerin güneyindeki hamam ve batısında yer alan Roma villasıyla bağlantılı olduğunu düşünüyoruz. O alanda çalışmalar önümüzdeki yıllarda da devam edecek” diye konuştu. l MEHMET ÇALIK Aydın AA