Gündem O ifadeden cinayet anlamı çıkmazmış!

O ifadeden cinayet anlamı çıkmazmış!

08.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin eski polis müdürleri Ramazan Akyürek, Ali Fuat Yılmazer ile ana dava dosyası  sanıklarının da aralarında olduğu 35 kişinin yargılandığı davanın 19’uncu duruşması dün yapıldı.

O ifadeden cinayet anlamı çıkmazmış

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, bu davanın yanı sıra FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturmalarla davalarda tutuklu bulunan eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ile dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay, eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler ve eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun da katıldı. Duruşmada, hükümlü Ogün Samast da hazır bulundu. Güler, savunmasında önce istihbarat şubelerini ve görev tanımlarını anlattı.

Cinayet döneminde, bulunduğu görev nedeniyle bir ihmalinin olmadığını öne süren sanık Güler, istihbarat şube müdürünün görevinin koruma olmadığını, bu konuyla ilgili emniyette Koruma Müdürlüğü’nün bulunduğunu anlatarak, “Bize Trabzon’dan gelen yazıdaki ‘Dink’e yönelik ses getirecek eylem’ ifadesinden cinayet anlamı çıkmaz. Olayla ilgili Osman Hayal’in takibi istenmiş, biz de gerekli işlemleri yapmışızdır. Trabzon’dan gelen bir yazı ile koruma başlatma gibi bir görevim de yoktur” dedi.

Haberin Devamı

Şema muamması

Güler, cinayetten sonra Yılmazer’in soruşturma savcıları Selim Berna Altay ve Fikret Seçen’e cinayetin arkasındaki kişileri gösteren bir şema verdiğini duyduğunu anlattı. Güler, “TEM şube müdürü Hakan Aydın Türker, ‘Selim Berna Altay şemayı bize gösterdi’ dedi. Sonra bu şemayı Hrant Dink’in kardeşi Arat Dink’in elinde gördüm. O da sordu, ‘nedir’ diye. ‘Şema üzerinde çalışılmalı’ dedi” diye konuştu.

Yazarlar