Gündem O polis 3 kişiyi birden öldürdü

O polis 3 kişiyi birden öldürdü

29.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sanık polise para cezası verilmesine tepki gösteren anne Güllünaz Kurt, “Mahkemede bir avukatın saatini kopardım diye 6 yılla yargılanıyorum. Oğlumun acısıyla ben ve eşim kanser olduk. O polis 3 kişinin katili” dedi...

O polis 3 kişiyi birden öldürdü

İstanbul Okmeydanı’nda 2014 Mayıs ayında bir yakınının cenazesi için cemevi avlusunda beklerken başından vurulan Uğur Kurt’un ölümüne yol açan polisin aldığı 1 yıl 8 ay hapis cezasının 12 bin TL para cezasına çevrilmesine yönelik tepkiler devam ediyor. Kurt ailesinin avukatları Turgut Kazan ve Aslı Kazan dün kararı değerlendirmek için İstanbul Barosu’nda basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Uğur Kurt’un kanser hastası babası ve annesi ile CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Barış Yarkadaş, Umut Oran, Hilmi Yarayıcı, Gülay Yedekçi katıldı. Açıklama öncesi Uğur Kurt’un vurulma anını gösteren kamera görüntüleri izletildi. Bu sırada anne Güllünaz Kurt gözyaşlarına hakim olamadı.

O polis 3 kişiyi birden öldürdü


‘Kabul edilemez’
Karara itirazda bulunacaklarını vurgulayan Turgut Kazan şunları söyledi: “Görüntüler apaçık bir olası kastın varlığını gösteriyor. Sanık müfettiş raporunda belirtildiği gibi yapmaması gerekeni yapmış, silahını usulüne uygun kullanmamıştır. Polisin bu kadar kolay ateş açıp insan öldürmesine seyirci kalamayız.”
Kazan, yeni heyetin sanığı görmeden takdiri indirimi uyguladığını da belirterek, mütalaaya ve “Müfettiş raporuna rağmen bu cezanın verilmesi kabul edilemez. Bu sadece Kurt ailesinin uğradığı haksızlıkla sınırlı kalmıyor. Bu örnek hepimizin yaşama hakkını tehlike ile karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor” dedi.

‘Kemoterapiden geldik’

Karara tepki gösteren anne Güllünaz Kurt, “Ben mahkeme salonunda bir avukatın saatini kopardım diye 6 yılla yargılanıyorum. Oğlumu öldüren polis sadece oğlumu öldürmedi 3 kişiyi birden öldürdü. Bu polis yüzünden ben ve eşim kanser olduk. Bugün de kemoterapiden çıkıp geldik buraya. O polis 3 kişinin katili. 3 kişinin katili için 12 bin lira verildi. Bu nasıl bir vicdandır böyle adalet mi olur? O hakimin hiç mi vicdanı yok” ifadelerini kullandı.