Gündem O polisler yargılansın

O polisler yargılansın

03.08.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kamu Denetçiliği Kurumu’nun (KDK) kızı Dilan Alp’i gaz fişeğiyle yaralayan polisi “kusurlu” bulmasını değerlendiren baba Ali Ekber Alp, “Dilan’ı hedef gözeterek vuran polis hala ortaya çıkmadı” dedi

O polisler yargılansın

KDK, 1 Mayıs’ta İstanbul’da yaşanan polis müdahalesi esnasında başından gaz kapsülü ile vurulan ve günlerce yaşam mücadelesi veren lise öğrencisi Dilan Alp ile ilgili başvuruyu sonuçlandırdı. Olayda polisi kusurlu bulan kurum, polisin gaz fişeğini yakın mesafeden Alp’in baş izhasında atmasıyla ilgili de kararında, “orantısız güç” yerine “denge üstü davranış” ifadesine yer verdi. Gezi Parkı sürecinde yaşananlar için emsal niteliği taşıyan karar, Dilan Alp’in babası Ali Ekber Alp’i sevindirdi.

Yakalayabilirdi
KDK’nın kararının ardından polislerin yargılanmasına geçilmesini umduğunu söyleyen Alp, “Dilan, yakın mesafeden hedef gözetilerek vuruldu. KDK’nın gönderdiği heyetle birlikte olay yerinde yaptığımız incelemelerde Dilan’ın vurulduğu sokakta kaçacak yer olmadığını herkes gördü. Yani polis vurmak yerine kovalasa yakalayabilir. Yakalayabileceği yerde vurması denge üstü yani dengesizlik. Art niyetli polisler tarafından bilerek ve isteyerek vurulan kızım günlerce yaşam mücadelesi verdi” dedi.
KDK heyetinin de kendilerine ‘Türkiye’de bize iletilen en fazla şikayet Dilan’ın vurulduğu olayla ilgili’ dediğini de aktaran baba Alp, “Bugüne kadar polis ve vali hakkında 22 kişi şikayet başvurusu yapılmış. Herkes bizim mağdur olduğumuzu biliyor. Haklılığımız ortaya çıkıyor. Bu polis, ona emri veren amirleri ve vali yargılanmalı. Bu yaptıklarının hesabını vermeliler.
Kimsenin yaptığı yanına kâr kalmaz. Vali Mutlu’nun açıklamaları hala film şeridi gibi aklımdan geçiyor ve üzülüyorum. Bunca şeyden sonra çıkıp ‘Ben yanlış yaptım’ diyebilmesi lazım. Berkin Elvan’ın ailesiyle de sürekli görüşüyorum. Devletten bir geçmiş olsun diyen bile olmadı o aileye. Bunların evlatları, çocukları yok mu?” dedi.