Gündem O şebekeye 14 tutuklama

O şebekeye 14 tutuklama

16.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

“Avrupa Birliği (AB) fonlarını Türkiye’ye çekeceğiz. Yüzde 10 kâr payı vereceğimiz milli iş insanlarına ihtiyaç var” diyerek iş insanlarını dolandıran ve liderliğini Erol Özaylar’ın yaptığı şebekenin 14 üyesi tutuklandı.

O şebekeye 14 tutuklama

Şebekenin haksız yolla elde ettiği 86 milyonun izine ise rastlanamadı. Kurdukları şebekeyle “Yurt dışından fon getireceğiz fakat mevduata ihtiyacımız var” diyerek 40 kişiyi “kâr payı” vaadiyle 86 milyon lira dolandıran, aralarında siyasetçi ve bankacıların da bulunduğu bir şebeke çökertilmişti. Şebekenin gözaltına alınan 30 üyesi dün emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Anadolu Adliyesi’ne sevk edildi. 30 şüpheliden 8’i savcılık sorgusunun ardından, 8’i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Aralarında şebeke elebaşı Erol Özaylar’la 3 yardımcısının da bulunduğu 14 kişi ise tutuklandı. Tutuklananlar arasında şebekeye hizmet eden 5 bankacı da var.

Haberin Devamı

Vurgunun miktarı artabilir

Şebeke yöneticileri arasında, ilahiyat fakültesinden hukuk fakültesine, mühendislik fakültesinden iktisat fakültesine kadar değişik alanlarda öğrenim görmüş eğitimli kişilerin bulunması dikkat çekti. Şebekenin yaptığı vurgunun miktarının yapılan yeni başvurular ve tespitlerle artabileceği bildirildi.

‘Seçilmiş kişi’ diye kandırdılar

İkna ediciler, bankacılar ve sahte belgeciler olmak üzere 3 ayak üzerinde yapılanan ve TBMM Kalkınma Başkanlığı adına çalıştıklarını söyleyen şebekenin ‘Seçilmiş kişi’ olarak kandırdığı iş insanlarına şüphelenmemeleri için; “Parayı benim adıma ya da şirket hesabıma yatırmayacaksın. Kendi adına bizim çalıştığımız banka şubesine teminat olarak yatıracaksın” dedikleri öğrenildi. Yatırılan bu paranın da daha sonra sahte imzalı ödeme emri talimatlarıyla şebekenin hesabına geçirildiği ortaya çıkarıldı.

Yazarlar