Gündem O terörist öldürüldü

O terörist öldürüldü

29.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Artvin’de Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna düzenlenen, bir askerin şehit olduğu saldırının emrini veren sözde sorumlu PKK’lı Behçet Avras’ın operasyonda öldürüldüğü açıklandı.

O terörist öldürüldü

İçişleri Bakanlığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun içinde bulunduğu konvoya Artvin’de saldırı düzenleyen ve bir jandarma erinin şehit edilmesine neden olan teröristin öldürüldüğünü açıkladı.

Haberin Devamı

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Kars ili Kağızman ilçesi Madur Bölgesinde faaliyet gösteren bir grup teröriste yönelik 22.05.2018 tarihinde yapılan operasyonda öldürülen teröristler arasında sözde Artvin açılım grup sorumlusu Velat (K) Behçet Avras isimli örgüt mensubunun da etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir.

Söz konusu teröristin, 25 Ağustos 2016 tarihinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyunun Artvin, Merkez Soğuksu bölgesinde emniyetini almakta iken, teröristler tarafından şehit edilen jandarma er Fatih Çaybaşı’nın faiilerinden olduğu belirlenmiştir” denildi.

Listedeki 3 PKK’lı

Ülke genelinde son bir hafta içerisinde düzenlenen operasyonlarda da 21’i ölü, altısı sağ, 15’i teslim olmak üzere 42 PKK’lı terörist terörist etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilenler arasında üçünün bölücü örgütün sözde “üst düzey” elamanlarından olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Öldürülen PKK’lı teröristlerin, “terör arananlar gri liste”de yer alan “Şevger” kod adlı Zeynal Küçük, “Fuat Fikri” kod adlı Fuat Akkaya ile “Kendal” kod adlı Adnan Çelik olduğu kaydedildi. Bitlis, Siirt, Tunceli, Diyarbakır ve Kars’ta yürütülen operasyonlarda, terör örgütü mensuplarınca kullanılan 11 sığınak, barınak ve mağara ile tuzaklanan 22 el yapımı patlayıcı ve mayın imha edildi.