Gündem Obüsler karadan F-16’lar havadan

Obüsler karadan F-16’lar havadan

04.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Zeytin Dalı’nda 897 terörist vuruldu. Bülbül kasabası ve Darmık Dağı’nı PYD’li teröristlerden temizleyen komandolar ilerlerken, Racu ve çevresindeki hedefler karadan ve havadan vuruluyor

Obüsler karadan F-16’lar havadan

Terör örgütü PKK/PYD/YPG denetimindeki Afrin bölgesine yönelik Zeytin Dalı Harekâtı’nda dün itibarıyla 15 gün geride kaldı. Genelkurmay Başkanlığı, başarıyla süren Zeytin Dalı Harekâtı’nda 897 terör örgütü PKK/PYD/YPG ve DEAŞ mensubu teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. TSK ve ÖSO, Afrin hedefiyle dün de stratejik noktalara doğru ilerlemeye devam etti. Bülbül kasabası ve üstündeki Darmık Dağı’nın alınması sonrası operasyon dağın eteklerine doğru yayıldı, özel komando birlikleri de terör örgütünün büyük yığınak yaptığı Şiye ilçesinin Bafulyon Tepesi’ne doğru ilerledi. Stratejik konumdaki Racu ilçesine yönelik operasyon da karadan ve havadan sürüyor.

Haberin Devamı

Afrin’i kuşatma harekâtı dün havadan ve karadan yoğun şekilde devam etti. Kuzey, Doğu ve batıdan sekiz noktadan Afrin topraklarında ilerleyen ÖSO destekli özel operasyon timleri, harekâtı terör örgtünün tuttuğu stratejik dağlık ve tepelik bölgelere doğru genişletiyor. Bülbül kasabasını alarak geniş bölgede kontrolü sağlayan TSK ve ÖSO güçleri, kasabanın çevresindeki tepelik alanlar ve bayrak dikilen Darmık Dağı’nın eteklerindeki hedeflere ilerledi.

Yoğun çatışmalar

Darmık Dağı’nın çevresindeki YPG mevzileri, belirli aralıklarla F-16’lar, sınırdan da obüslerle vuruldu. Bülbül bölgesinde konuşlanan tanklar eşliğinde ÖSO ve TSK’nın seçkin özel kuvvetleri tarafından karadan bir kaç koldan operasyonlar başlatıldı. Dağlık ve tepelik bölgelerin tamamen ele geçirilmesi sonrasında Afrin’e daha hızlı ilerleme kaydedilecek.

Haberin Devamı

Burseya Dağı’nın temizlenmesi sonrasında, bölgeye geçici üs kuruldu. Bölgedeki harekât bu noktadan koordine edilmeye başlandı. Burseya bölgesinin altında bulunan Şiye ilçesi ve sınırları içindeki Bufalyon Tepesi’ne yönelik havadan ve karadan operasyon düsenlendi. Dün bölgede çatışmalar yoğunlaştı. Bir süre önce bayrak dikilen Burseya Dağı çevresinden Bafulyon Tepesi’nin alınmasına yönelik bir kaç koldan operasyon başlatıldı. Sınırdan obüs topları ve Burseya Dağı çevresinden tank atışları sonrası bölgeye özel birlikler eşliğinde ÖSO kuvvetleri ilerledi.

Racu’ya üç koldan

TSK ve ÖSO güçleri, Afrin’e ulaşan stratejik Bülbül kasabası ve Kilis’ten Hatay’a uzanan sınır hattında yer alan Racu’ya dün de ilerleyişini sürdürdü. Racu’ya yönelik operasyon kapsamında Elbiska ve Mosaka köylerindeki terör örgütü hedefleri obüs topları ile gün boyu bombalandı. Savaş uçakları da Racu etrafındaki dağlık bölgelerle köylerdeki hedefleri gün boyu belirli aralıklarla bombaladı. Saldırıya kobra helikopterleri de katıldı. Racu çevresinde bir çok noktada yer yer şiddetli çatışmalar yaşandı. İlerleyen saatlerde Hatay’ın Hassa ilçesi karşısındaki Racu’nun Bilal köyü TSK ve ÖSO güçlerinin denetimine geçti.

Haberin Devamı

Afrin’in Şiye ilçesine bağlı Hac Hüsna köyündeki hedeflerle Cinderes ilçesi çevresindeki hedefler de top ve tank atışları ile vuruldu.

TSK: Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 899 oldu

Genelkurmay Başkanlığı, Afrin bölgesine yönelik Zeytin Dalı harekâtı kapsamında, dün akşam itibariyle, 899 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Açıklamada, harekâtın başlangıcından itibaren Türk Hava Kuvvetleri’nce 538 hedefin imha edildiği kaydedildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Etkili hudut güvenliği ve hizmetleri kapsamında icra edilen denetim ve kontroller sonucunda sınırlardan yasa dışı geçiş yapmaya çalışan 8.928 kişi yakalanmıştır. Zeytin Dalı Harekâtı’nın başlangıcından itibaren Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütüne ait 538 hedef imha edilmiştir. Harekât kapsamında, şu ana kadar bölgeden elde edilen bilgilere göre; en az 899 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir.
Hava harekâtı ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen kara harekâtı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir.” ANKARA-Milliyet

Teröristler Azez’e roket attı: 9 yaralı

Terör örgütü PKK/YPG, operasyonlara karşı koyabilmek için Azez, Kilis ve Hatay’ın Reyhanlı ilçesine yönelik saldırılarına hız verdi. Afrin’den Azez’e roketatarlı saldırı düzenlendi. Ateşlenen ilk roket mermisi, kent merkezinde, çarşıdaki bir iş yerine düştü. Kimsenin bulunmadığı iş yerinin çatısını delerek içeri düşüp patlayan roket mermisi, hasara neden oldu. Patlama, çarşıda paniğe neden oldu, alışveriş yapanlar kaçışarak kendilerini güvenlik bir yere atmaya çalıştı. Dakikalar sonra aynı bölgeden ateşlenen dört roket mermisi daha ilçe merkezinin değişik bölgelerine düştü. Saldırılarda aralarında çocukların da bulunduğu dokuz kişi yaralandı. Yaralılar, bölgeye sevk edilen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalelerinin ardından hastaneye kaldırıldı. Roketlerin atıldığı bölge ateş altına alındı. HASAN KIRMIZITAŞ-MURAT VAROL/Azez-DHA

Münbiç bölgesinde hareketlilik arttı

Cumhurbaşkaanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Afrin’den sonra Münbiç’e harekat yapılacağına yönelik açıklaması sonrası, bu bölgede de askeri hareketlilik arttı. Sınır hattından önceki gün Münbiç’in kuzey doğusundaki hedeflere obüsler ve ağır silahlarla saldırı gerçekleştirildi. Belirli aralıklarla çatışmalar yaşandı. Terör örgütü YPG’nin bölgeye takviye güç sevk ettiği bildirildi. Çatışmalar kuzey doğu ve batı kesimlerinde yer yer sürüyor. Nusaybin’in karşısında yer alan Suriye’nin Kamışlı kentine bağlı bazı hedefler de obüslerle yoğun şekilde bombalandı.