Gündem Öcalan'ın avukatları İmralı'ya gidemedi

Öcalan'ın avukatları İmralı'ya gidemedi

10.03.2010 - 11:59 | Son Güncellenme:

.

Öcalanın avukatları İmralıya gidemedi

İMRALI'da yargılanarak, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın avukatları, Marmara Denizi'ndeki olumsuz hava koşulları nedeniyle müvekkilleriyle görüşmeye gidemedi. Avukatların başvurusu üzerine görüşme 12 Mart Cuma gününe alındı.

Öcalan'ın avukatlarının görev yaptığı Asrın Hukuk Bürosu avukatları İbrahim Bilmez, Mehmet Bayraktar, Servet Demir, Marmara Denizi'ndeki olumsuz hava koşulları nedeniyle İmralı'daki müvekkilleri ile görüşmeye gidemeyeceklerini bildirerek Cumhuriyet Savcılığı'na başvurdu. Avukatlar bu nedenle görüşmenin cuma gününe ertelenmesini istedi. Başvuru kabul edildi.

İmralı Adası’nda yeni yaptırılan Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’ne kasım ayında nakledilen bölücübaşı Öcalan, her hafta avukatları, her ayın ikinci ve dördüncü pazartesi günleri de 1'inci derecedeki yakınlarıyla görüşebiliyor. Avukatların her hafta Öcalan ile rutin olarak gerçekleştirdikleri görüşme Çarşamba günleri yapılamadığı takdirde perşembe veya cuma günlerine erteleniyor.