Gündem Oda TV dosyası hâlâ açıkmış!

Oda TV dosyası hâlâ açıkmış!

18.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eski Yargıtay başsavcısı Kanadoğlu ve Sabri Uzun’un da yer aldığı ODA TV?soruşturmasının kapanmadığı ortaya çıktı

Oda TV dosyası hâlâ açıkmış

Oda TV-Ergenekon soruşturması kapsamında hakkında dinleme izleme kararı çıkarılan Avukat Turgut Kazan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak gerekli belgelerin kendisine verilmesini istedi. Böylece birçok gazeteci ve bürokratın 10 Mart 2011’de soruşturmaya alındığı ortaya çıktı. Dosyadan Kazan hakkında gizli izleme, dinleme ve uzatma kararları alındığı anlaşıldı. Aradan geçen 3 yıla rağmen Kazan ve diğer şüpheliler hakkında herhangi bir iddianame yazılmadığı gibi takipsizlik kararının da verilmediği; yani Kazan’la birlikte dinlemeye ve izlemeye alınan diğer kişilerin hâlâ dosyada “şüpheli” oldukları ortaya çıktı.
Dosyada eski Yargıtay Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Avukat Hasan Fehmi Demir, Cumhur Özdemir, eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan, Abdullah Öcalan’ın avukatı Muhdi Öztüzün, eski İstanbul Barosu Başkanı Turgut Kazan, gazeteci Toygun Atilla, Ergenekon davası avukatlarından olan Vural Ergül, Şener Aygün hakkında, “suç örgütü kurmak ve buna bağlı olarak örgütün faaliyetleri” suçlamasıyla alınmış takip kararları yer alıyor.

İlk karar Öz’den
İlk dinleme kararını eski savcı Zekeriya Öz’ün talep ettiği dosyada uzatma kararlarında farklı savcıların isimleri yer alıyor. Kazan, Meclis’te grubu bulunan partilerin lideriyle müvekkili İlhan Cihaner’le ilgili yaptığı görüşmelerin de takip edildiği ve HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’la yaptığı görüşmenin uydurma bir, “Demirtaş’la görüşme” notuyla soruşturmaya dönüştürüldüğünü de söyledi.