Gündem Odasından darbe yazılı not çıktı

Odasından darbe yazılı not çıktı

07.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Özel Kuvvetler ekibinin başındaki ‘Yurtta Sulh Konseyi’ üyesi Fırat Alakuş’un odasından ‘Darbe’ yazılı not kâğıdı çıktı, Alakuş, kumpasa geldiğini savundu

Odasından darbe yazılı not çıktı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 15 Temmuz’da Genelkurmay karargâhında yaşanalarla ilgili Yurtta Sulh Konseyi üyelerinin de aralarında bulunduğu şühheliler hakkında hazırladığı iddianamede çarpıcı bir ayrıntı yer aldı.

İddianamede, 1995’ten bu yana Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda (ÖKK) görev yapan Kurmay Albay Fırat Alakuş’un, 6-7-8-9 Temmuz 2016’da Ankara Konutkent’teki villada Adil Öksüz liderliğinde yapılan ve darbe planı ile organizasyonun yapıldığı toplantılara aktif olarak katıldığı belirtildi.

Toplantıda yapılan işbölümü uyarınca Alakuş’a karargâhın ele geçirilmesi görevinin verildiği kaydedilen iddianamede, Alakuş’un başını çektiği 32 kişilik darbeci Özel Kuvvet personelinin Akıncı Üssü’nden, Genelkurmay karargâhına 21.21’de intikal ettiği kaydedildi. İddianamede, kışlanın hakimiyetini ele geçiren Alakuş’un başını çektiği grubun Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in kaçırılmaya çalışılması, Destek Kıtaları Tabur Komutanı Tolga Kılıçaslan’ın yaralanması, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak’ın ekibi ile karargâha girişi sırasında koruma personeli Bülent Aydın’ın şehit edilmesi eylemini gerçekleştirdiği öne sürüldü.

İddianamede, Alakuş ve ekibinin Çolak ve İhsan Uyar’ın derdest edilmesi, bu sırada koruma müdürü Burak Akın’ın yaralanması, başta Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve diğer üst düzey komutanların enterne edilerek Akıncı Üssü’ne götürülmeleri eylemlerini gerçekleştirdiği iddia edildi.

‘Kumpasa geldim’

Haberin Devamı

İddianamede, 19 Temmuz’da tutuklanan Alakuş’un gözaltına alınmasından sonra Gölbaşı 2. Özel Kuvvet Komutanlığı’ndaki odasında arama yapıldığı, bir zarftan çıkan not kağıdında ‘Darbe.1231 Sstb.1234’, arka tarafında ‘oyhZUCiduk’ yazdığı kaydedildi.

İddianamede ifadesine yer verilen Alakuş ise kumpasa getirildiğine inandığını söyledi.