Gündem Oğlum kaçmadı burada işleri vardı!

Oğlum kaçmadı burada işleri vardı!

15.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud’un karıştığı ölümlü kazayla ilgili tartışmalar sürerken konuyla ilgili ilk kez Associated Press (AP) haber ajansına konuştu.

Oğlum kaçmadı burada işleri vardı

Mahmud, oğlunun Türkiye’den kaçmadığını, iş için ülkesine dönmesi gerektiğini savundu. Oğlunun kaza mahalinden ayrılmadığını ve ardından günlerce İstanbul’da kaldığını söyleyen Şeyh Mahmud, “Bu bir kazaydı. Kaçmadı, olayla ilgili bir avukat tuttu. Yani bir işi var ve ülke dışına çıktı. Hakkında bir yakalama kararı da yoktu” ifadelerini kullandı. Oğlunun Türkiye ile bağlantısının sürdüğünü belirten Şeyh Mahmud, “Geri dönüp adalete teslim olmasını söylüyorum. Ama sonuçta o bir yetişkin ve bu onun vereceği bir karar” dedi.

Haberin Devamı

Kazada yaşamını yitiren motokurye Yunus Emre Göçer’in ailesine başsağlığı dileyen Mahmud, “Kendilerine nasıl ulaşabileceğimi bilmiyorum. Sizin vesilenizle başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Kayıplarının acısını paylaşıyoruz” diye konuştu.

‘Sanığın Türkiye’ye gelmesi söz konusu’

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, motokurye Yunus Emre Göçer’in ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud dosyasına ilişkin “Somali adli makamları ile görüştük. Önümüzdeki günlerde sanığın Türkiye’ye gelmesi ve yargılama sürecine katılması söz konusu olacak. Biz hiçbir vatandaşımızın bir yabancı karşısında hakkının, hukukunun kaybedilmesine müsaade etmeyiz” dedi. ● DHA