Gündem ‘Oğlumun hayfını alacağım’

‘Oğlumun hayfını alacağım’

06.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye, Zeytin Dalı Harekâtı’nda şehit düşen kınalı kuzularını yüreğine gömdü. PKK/PYD’li teröristlerin tanka düzenlediği saldırıda şehit olan 5 asker ve çatışmalarda şehit düşen 2 asker gözyaşları arasında toprağa verildi

‘Oğlumun hayfını alacağım’

‘Oğlumun hayfını alacağım’
Zeytin Dalı Harekâtı’nda 3 Şubat’ta Şeyh Horoz bölgesinde teröristlerin tanka düzenlediği saldırıda şehit olan Teğmen Muhammed Cihangir Çubukçu, uzman çavuşlar Fırat Karaca ve Ufuk Aktağ, Uzman Onbaşı Halil İbrahim Aygül ve sözleşmeli er Nurullah Seçen’in cenazeleri dün toprağa verildi. Şehit Çubukçu’nun kardeşi Ceren Çubukçu, ağabeyinin kamuflajını giyerken şehit Seçen’in babası Sedat Seçen “’Şehit olursam sakın ağlamayın’ derdi. Vasiyetini tutuyorum. Dimdik ayaktayım yavrum, ağlamayacağım” dedi.

Haberin Devamı

Şehit Karaca’nın cenaze töreninde de Kürtçe ağıtlar yankılandı. Şehit Akgül’ün cenazesini üniformasını giyerek asker selamıyla karşılayan kardeşi Fatma Nur Akgül de gözyaşı döktü.

‘Bugün düğün günü’

Gaziantep’te düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlanan Şehit Teğmen Çubukçu’nun cenazesini, Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda Vali Abdullah Erin, komutanlar ve ailesiyle çok sayıda vatandaş karşıladı. Törende, şehit ağabeyinin kamuflajını giyen kız kardeşi Ayşe Ceren’i ve annesi Yasemin Çubukçu’yu kadın askerler teselli etmeye çalıştı. Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, merkez Eyyübiye ilçesindeki Ulu Cami’ye getirildi. Burada anne Yasemin, baba Mehmet ve ağabeyinin askeri kamuflajını giyen kardeşi Ceren, gözyaşı döküp, şehidin tabutunu öptü.

Haberin Devamı

‘Cennette buluştular’

Şehit Teğmen Çubukçu, geçen yıl Fırat Kalkanı Harekâtı’nda El Bab’da şehit düşen dönem arkadaşı Teğmen Furkan Yayla için Giresun’un Görele ilçesinde düzenlenen törene katılmış, şehidin annesi Hülya Yayla’ya sarılıp, teselli etmeye çalışmıştı. Dönem arkadaşı ile aynı kaderi yaşayan Çubukçu’nun şehit olduğu haberini alan Yayla ailesi bir kez daha acı yaşadı. Ankara’da oturan ancak şehit oğulları için düzenleyecekleri mevlit nedeniyle Giresun’un Görele ilçesine gelen şehidin babası Ethem ve annesi Hülya Yayla, aldıkları acı haber karşısında büyük üzüntü yaşadıklarını dile getirdi.

Hülya Yayla, “Bu yiğidimiz seçilmişlerin seçilmişi özel bir askerdi. Oğlumun intikamını almak için bana söz vermişti. Cenazede sarılarak beni teselli etmişti. Furkanı toprağa verirken beni o tuttu ve bana ‘Onun intikamını alacağım, sen dik dur, ağlama’ dedi. Şimdi oğlumla cennete buluştular. Benim oğlum o cenazeye gitti” dedi.

‘Beni oraya götürün’

Tankçı Uzman Çavuş Ufuk Aktağ için de Giresun’da tören düzenlendi. Aktağ’ın cenazesi de askeri uçakla Ordu-Giresun Havalimanı’na getirildikten sonra cenaze nakil aracına konuldu. Bu sırada şehidin babası Mehmet, annesi Tülay, eşi Nuray Aktağ gözyaşı döktü. Uzman Çavuş ağabeyi Engin Aktağ, anne ve babasına destek oldu. Baba Aktağ, yetkililere seslenerek, “Yetkililerden tek isteğim, beni götürecekler oraya, çocuğumun hayfını alacağım o hainlerden, tek isteğim bu, başka bir şey istemiyorum” dedi. Şehidin naaşı, konvoy eşliğinde, cenaze töreninin düzenleneceği Şebinkarahisar ilçesine götürüldü.

Haberin Devamı

Aktağ’ın Türk bayrağına sarılı naaşı Şebinkarahisar’daki Avutmuş Camii’nin önüne getirildi. Şehidin babası Mehmet, annesi Tülay, eşi Nuray Aktağ ve yakınları tabuta sarılarak, uzun süre gözyaşı döktü. Şehit Aktağ’ın oğlu Muhammed Enes, babasının tabutu başında ağlarken, yakınları tarafından teselli edildi. Şehit oğluna asker parkasına benzer mont giydirildiği görüldü. Yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı törenin ardından Aktağ, Avutmuş Mahallesi’ndeki aile mezarlığında toprağa verildi.

‘Vasiyetini tutuyorum yavrum ağlamıyorum’

‘Oğlumun hayfını alacağım’

Tankçı sözleşmeli er Nurullah Seçen için Konya’nın Ereğli ilçesinde tören düzenlendi. Silah arkadaşlarının omzunda Ulu Cami’ye getirilen Seçen’in tabutu başında, yakınları uzun süre gözyaşı döktü. Oğlunun kamuflaj ve beresini giyen baba Sedat Seçen, şehidin tabutunun başındaki fotoğrafına sarılıp öptü. Şehit oğlunun vasiyeti olduğunu söyleyen Seçen, “Bize, ‘Şehit olursam sakın ağlamayın’ derdi. Vasiyetini tutuyorum. Dimdik ayaktayım yavrum, ağlamayacağım. Vatan ve ordumuz sağ olsun” dedi. Kuzeni Özcan Seçen ise şehit Seçen’in, yaklaşık 40 gün önce de memleketine izne geldiğini belirterek “’Emmioğlu, şükür evimi aldım. Arabam var. Sevdiğim işi yapıyorum. El Bab ve Suriye’de görev yaptım. Afrin’e de gideceğim, şehit olursam daha ne isteyeyim’ demişti’” dedi.

Haberin Devamı

Şehit Seçen’in aynı saldırıda yaralanan komutanı Uzman Çavuş Sedat Kurtoğlu ile dört silah arkadaşı da berelerini tabutun üzerine bıraktı. Şehit Seçen yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törenin ardından Meydanbaşı Mezarlığı Şehitliği’nde toprağa verildi.

ASKER SELAMI İLE UĞURLANDI

‘Oğlumun hayfını alacağım’

Uzman Onbaşı Halil İbrahim Aygül’ün cenazesi Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanlığında Amasya Valisi Osman Varol, Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgenaral Özkan Edip Akgülay tarafından karşılandı. Şehidin üniformasını giyerek asker selamı veren kız kardeşi Fatma Nur Aygül ve yakınları gözyaşı döktü. Aygül’ün cenazesi, memleketi Çorum’un Alaca ilçesine götürüldü. Cumhuriyet Meydanı’na düzenlenen törende şehidin annesi Zeynep, babası Mustafa, kardeşleri Fatma Nur ve Muharrem Aygül ile nişanlısı Esma Dursun, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin kardeşleri ile nişanlısı, törende şehidin üniformasını giydi. Şehit Aygül ilçe mezarlığındaki şehitlikte toprağa verildi.

Haberin Devamı

Şehidi Kürtçe ağıtlarla karşıladılar

‘Oğlumun hayfını alacağım’

Şehit Uzman Onbaşı Fırat Karaca’nın (28) cenazesi, askeri uçakla memleketi Muş’a getirildi. Cenazenin uçaktan indirilmesi sırasında akciğer kanseri tedavisi gören anne Ziyamet Karaca ve şehidin kız kardeşi fenalık geçirdi. Yeşilyurt Mahallesi’ndeki baba ocağına götürülen Karaca’nın cenazesini yakınları, Kürtçe ağıtlarla karşıladı.

Anne Ziyamet Karaca sedye üzerine oğulunun tabutunun yanına getirildi. Karaca’nın cenazesi buradan Salih-Muhlise Çağlayan Camii’ne götürüldü. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı törenin ardından cenaze, açılan dev Türk bayrağı ve tekbirler eşliğinde Şehir Mezarlığı’na götürülerek, gözyaşları içinde toprağa verildi.

‘Bütün çocuklarım devlete feda olsun’

‘Oğlumun hayfını alacağım’

Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında önceki gün şehit olan Piyade Uzman Çavuş Selim Vurdal’ın (25) cenazesi Hatay’ın İskenderun ilçesine getirildi. Babaevinde helallik alınması sırasında şehidin annesi Nuran Vurdal oğlunun takım elbisesini tabutunun üstüne koyup, “Bütün çocuklarım devletimize feda olsun” diyerek gözyaşı döktü. Daha sonra şehidin cenazesi, törenin düzenleneceği mahalle meydanına götürüldü. Cenaze namazının ardından şehit, gözyaşlarıyla toprağa verildi. HATAY-DHA, AA

Şehit eşine, beresini öperek veda etti

‘Oğlumun hayfını alacağım’

Zeytin Dalı’nda önceki gün şehit olan Piyade Komando Uzman Çavuş Bekir Evren’in (24) cenazesi Osmaniye’ye getirildikten sonra ilk olarak Dr. İhsan Göknal Mahallesi’ndeki babaevine götürüldü. Burada helallik alınmasının ardından cenaze, törenin yapılacağı Mezarlık Camii’ne getirildi.

Şehidin 1 yıllık eşi Zehra Evren eşinin parkasını giyip şapkasını takarken, Evren’in şehit olduğunda başında bulunduğu belirtilen beresine sık sık sarılıp, kokladı. Şehidin ağabeyi ise daha sonra bereyi alıp başına takarak cenaze namazında saf tuttu.

Cenaze namazının kılınmasının ardından şehit Bekir Evren, Garnizon Komutanlığı Şehitliği’ne defnedildi. AA