Gündem Öğretmen Bakan'ın tavsiyesine uydu ama...

Öğretmen Bakan'ın tavsiyesine uydu ama...

02.12.2011 - 16:43 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz hafta Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer açıkta kalan öğretmenlere "yeteneklerine uygun başka mesleklere yönelsinler" tavsiyesinde bulunmuştu. Bir öğretmen bu tavsiyeye uydu ama bakın nasıl?

Öğretmen Bakanın tavsiyesine uydu ama...

BURSA'da sigara ve silah kaçakçılığı yapmakla suçlanan 27 kişi polis tarafından yakalandı. Aralarında ilköğretim okulu öğretmeni Ömer Faruk Çelik'in (26) de bulunduğu şüphelilerin, devleti 733 bin TL zarara uğrattıkları iddia edildi.

Haberin Devamı

Yapılan ihbarı değerlendiren Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kuzey Irak'tan katır sırtında Türkiye'ye sokulan sigara ve silahları yurdun değişik bölgelerinde satan çeteyi izlemeye aldı. Elebaşı olduğu öne sürülen Tahsin Demir (33) ile yardımcısı Bursa merkez Osmangazi İlçesi'nde bir ilköğretim okulunda öğretmenlik yapan Ömer Faruk Çelik'in de aralarında bulunduğu toplam 27 kişi Bursa, Rize, Şanlıurfa, Gaziantep'teki ev ve işyerleri ile Van'daki deprem çadırlarına düzenlenen operasyonlarda gözaltına alındı.

Şüphelilerin kaçak sigara ve silahları satmak için evlere yük taşıma bahanesiyle kiraladıkları TIR'da bulunan buzdolabı, bulaşık ve çamaşır makinelerinin içine sakladıkları belirtildi.

Devleti 733 bin TL zarara uğrattığı öne sürülen 27 kişi, işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye çıkartılacak

Haberin Devamı

"200 bin öğretmen başka iş bulsun"

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer geçen hafta yaptığı açıklamada,kamu yönetiminin geleneksel zafiyeti yüzünden açıkta kalan 264 bin öğretmene "Bu kadar öğretmene ihtiyacımız yok, yeteneklerine uygun başka mesleklere yönelsinler" tavsiyesinde bulunmuştu.