Gündem Okan’ın zaferi

Okan’ın zaferi

13.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Tekirdağ Çorlu’da fabrika işçisi babayla ev kadını annenin iki çocuğundan biri olan Okan Cihan, eklem kısıklığı nedeniyle yüzde 98 bedensel engelli olarak doğdu.

Okan’ın zaferi

El ve ayaklarını kullanamayan Cihan, çocukken dizlerinin üzerinde yürümeyi öğrendi. Kalemi ağzıyla tutan, kitaplarının sayfalarını diliyle çeviren, bilgisayarı dudaklarıyla kullanan Cihan, ilk ve orta öğreniminin ardından üniversiteyi kazanmayı başardı. Şimdi 26 yaşında olan Cihan, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin inşaat mühendisliği bölümünü bitirdi.

Haberin Devamı

‘Bana iş verilsin’

Engelli olmanın kendisini hayata küstürmediğini, en büyük hayalinin engellilerin rahat yaşayabileceği projeler geliştirmek olduğunu belirten Okan Cihan şunları söyledi: “Arkadaşlarımdan eksik bir yanımı görmedim. ‘Neden ben de başarılı olmayayım’ diyerek derslerime sıkı sıkı sarıldım. Lisede başarılı bir dönem geçirdim. Meslek kariyerimi seçerken, engelli kardeşlerimle ilgili ne yapabilirim diye düşünerek, inşaat mühendisi olmaya karar verdim. Pek çok binada engelli rampası dahi yok. Bizler ulaşmakta sıkıntı yaşıyoruz. İnşaat mühendisi olayım, büyük projelere imza atayım ve engelliler için yaşanabilir, onların özgürce hareket edebileceği yapılar inşa edeyim, dedim. İş fırsatı verilirse büyük projelere imza atacağımdan emin olabilirsiniz.”

Haberin Devamı

Okan’ın zaferi