Gündem Okçulukta minik şampiyonlar belli oldu

Okçulukta minik şampiyonlar belli oldu

05.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu (TGTOF) tarafından Gaziantep’te düzenlenen Minikler Salon Türkiye Şampiyonası final yaptı. Şampiyonada dereceye giren okçulara ödülleri verildi.

Okçulukta minik şampiyonlar belli oldu

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonaya Türkiye'nin 29 ilinden 420 sporcu katıldı.
Müsabakalarda 8-9 yaş kategorisinde erkeklerde Ali Altun, kızlarda Esma Nur Gülşen; 10-11 yaş kategorisinde erkeklerde Ramazan Aydoğdular, kızlarda Hacer Zor; 12-13 yaş kategorisinde erkeklerde Eymen Doğaner, kızlarda ise Ece Serra Peker birinci oldu.

Haberin Devamı

Para ödülü

Minikler 12-13 yaş erkekler takım kategorisinde ilk sırayı Kahramanmaraş Okyay Gençlik ve Spor Kulübü alırken, minikler 12-13 yaş kategorisinde kızlar takımlarda ise Konya Meram Belediyesi Spor Kulübü Derneği birinciliğe adını yazdırdı.

Müsabakalarda birincilere 2 bin 500, ikincilere 2 bin, üçüncülere ise 1500 TL para ödülleri verildi.

Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyon Başkanı Cengiz Toksöz, Gaziantep’te gerçekleştirilen müsabaka ile 2022 yılı yarışlarının sonlandırıldığını söyledi.
Toksöz, “Minikler Salon Türkiye Şampiyonası 29 ilden 420 sporcunun katılımı ile gerçekleşti. Müsabakalarımız şölen havasında gerçekleşti. Türk okçuluğunun gelişimi adına da geldiğimiz bu noktada çok iyi bir yol kat ettiğimizi düşünüyoruz. Burada sadece yay gerip ok atmıyoruz tarihimizi ve kültürümüzü de yansıtmaya çalışıyoruz” dedi.