Gündem Okulda ‘sıra’ köprüsü

Okulda ‘sıra’ köprüsü

27.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yurdun birçok yerinde devam eden kar ve sağanak yağış hayatı felç etti. Siirt’teki Alpaslan İlkokulu’nun bahçesi de yağmur suyuyla doldu.

Okulda ‘sıra’ köprüsü

Öğretmen ve öğrenciler, yan yana dizilen sıraların üzerinde yürüyerek okula girdi. Bu sırada panik yaşayan bazı öğrencilere, öğretmenleri eşlik etti. Mardin Derik’te ise Suriyeli 15 yaşındaki Ahmet adlı çoban, yıldırım düşmesiyle hayatını kaybetti. Şırnak Beytüşşebap’ta okullar dün olumsuz hava şartları nedeniyle tatil edildi. Ordu’da yaylada 215 küçük ve büyükbaş hayvanıyla mahsur kalan çobanın yardımına görevliler koştu.

Haberin Devamı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde de yağmur nedeniyle Kadıköy ve Adaklı köylerinde evlerin çoğu tahliye edilip eğitime ara verildi. Vatandaşların, küçük ve büyükbaş hayvanlarını da alarak köylerden ayrılmaya çalıştığı görüldü. Merkeze bağlı Kırıkdağ köyünde de iki mezraya ulaşımı sağlayan yol çöktü. Mezralarla ulaşım kesildi, bir ahır ve samanlık da sulara kapıldı. Antalya’nın Akseki ilçesine bağlı Alacabelde’de kar nedeniyle Antalya-Konya karayolu ulaşıma kapandı. Erzincan’da ise Refahiye’de 10, Çayırlı’da beş ve Otlukbeli’de iki olmak üzere 17 köy yolu ulaşıma kapandı. Bitlis’in Tatvan ilçesinde sağanak yağış nedeniyle bir okulun istinat duvarı çöktü. ? DHA, AA