Gündem Öldükten sonra da öğrencilerini aydınlatacak

Öldükten sonra da öğrencilerini aydınlatacak

21.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Denizli’de kanser hastalığı sonucu hayatını kaybeden Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Oğuzhanoğlu, ölümünün ardından da öğrencilerine bir ders verdi.

Öldükten sonra da öğrencilerini aydınlatacak

Oğuzhanoğlu, bedenini hayatını kaybetmesine neden olan kanser başta olmak üzere pek çok hastalığa karşı araştırma yapılabilmesi, hastalıklarla savaşacak hekimlerin yetişmesi için kadavra olarak bağışladı.

Haberin Devamı

Mide kanseriydi

Oğuzhanoğlu (61), geçtiğimiz cuma günü mide kanseri tedavisi gördüğü PAÜ Hastanesi’nde hayatını kaybetmişti. Oğuzhanoğlu vasiyetinde bedenini öğrencilerinin anatomi eğitimi için bağışladığını belirtti. Kendisi gibi akademisyen olan eşi Prof. Dr. Nalan Oğuzhanoğlu’nun da onayıyla Oğuzhanoğlu’nun bedeni bağışlandı.

‘O ruhu taşımalıyız’

Oğuzhanoğlu için önceki gün görev yaptığı PAÜ Tıp Fakültesi Anatomi Laboratuvarı önünde tören düzenlendi. Törende konuşan Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı ve Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esat Adıgüzel, şu açıklamada bulundu: “Kendimi çok zor tutuyorum. 22 yıldır tanışıyoruz. Onun vasiyetiydi, kendisinin ve pek çok insanın yaşamını sonlandıran kanser ve daha nice amansız hastalıklara karşı insanların galip gelmesinin yolunun ancak bilimle ve iyi hekimlerin emeği ile mümkün olacağından bedenini eğitim için bağışladı. Bunu belki de onun hocalık hayatındaki son ders olarak görüyoruz. Bilimi yüceltmek istiyorsak, karanlığın duvarını yıkmak istiyorsak onun gibi bir ruh taşımalıyız. Atilla ağabey, kendi öğrencilerinin eğitimi için kendi burada bulunacak. Bu düşünceyi yayabilmek için, tıbbın önüne geçen tıp dışı uygulamaları, cahillerin eline düşmüş hastaları kurtarabilmemiz için bu yolu açabildiğimiz kadar açmak zorundayız. Burada öğrencilerin en büyük dersi aldıklarını sanıyorum.”

Haberin Devamı

Eşi: Hocanızı alıp derse başlayalım

Törende söz alan Oğuzhanoğlu’nun eşi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nalan Oğuzhanoğlu ise duygusal bir konuşma yaptı. Oğuzhanoğlu “Sözlerim bugün sevdaya dair olacak ama sözcüklerim bunu anlatmaya yetmez. Sevgilim, senin ölümün benim için garip bir nikah. ‘Hoşça kal’ demiyorum. En son karşılıklı dinlediğimiz şarkıda ağladığımız gibi ‘Hoşça kal’ demiyorum çünkü aslında hep içimdesin. Gittiğim her yerde senden aldıklarımla benimlesin. Biliyorum ruhun öğrencilerinin belleğinde yaşam boyu taşınacak. Belki onlardan da öğrencilerine akacak. Senin engin bilgeliğinde çok şey öğrendiler. Senden sevginin üretmek olduğunu, her gün biraz daha candan sevmenin hayatı anlamlı kıldığını da öğrendiler. Çocuklar, hocanızın ne kadar titiz olduğunu biliyorsunuz. Şimdi ders saati başlıyor. Lütfen hocanızı alıp derse başlayalım” dedi. Konuşma sonrası Oğuzhanoğlu gözyaşlarını tutamadı.

Öğrencileri: Çok yönlü erdemli bir hocaydı

Oğuzhanoğlu’nun öğrencilerinden Nazlı Çetin, “Hocamızın hekimliğin ötesinde çok yönlü bir insandı. Bilime sıkı sıkıya bağlıydı. Hep bilime hizmet etmek, öğrencilere hizmet etmek isterdi” açıklamalarında bulundu. Hocalarının vücudunu kadavra olarak bağışlamasının kendilerini etkileyeceğini ifade eden 6. sınıf öğrencisi Mesut Akkoş da “Ama bu etkilenme dışarıdaki bir insanın etkilenmesi kadar olmayacaktır. Çünkü bizler her an ölüm ve yaşam arasında şahitlik yapıyoruz. Bu etkilenme sadece bu kadar değerli bilgili ve erdemli dediğimiz bir hocanın daha yapacak çok şey varken, daha fazla bilgisinden ve özellikle hayat tecrübesinden yararlanmak varken erkenden gitmesinin bir üzüntüsü olacaktır” dedi. BURAK FETTAHOĞLU*Haber Merkezi