Gündem 'Öldür göm çetesi'ni cezaevinden gelen ihbar mektubu ele verdi

'Öldür göm çetesi'ni cezaevinden gelen ihbar mektubu ele verdi

11.10.2017 - 18:40 | Son Güncellenme:

İstanbul’da son 7 yıl içerisinde suç terörü estirip birçok vatandaşı öldürüp gömdüğü ileri sürülen bir cinayet şebekesine yönelik olarak yapılan operasyonda 8 çete mensubu gözaltına alınıp mahkemeye sevk edildi. Lideri cinayet suçundan cezaevinde bulunan suç çetesinin sonunu ise yine cezaevinde bulunan çetenin eski bir mensubunun polise yazdığı ihbar mektubunun getirdiği öğrenildi. İhbar mektubuyla harekete geçen İstanbul Organize polisinin Eyüp’te bir otoparkın içerisinde kato’yla yaptığı kazıda ise insan kemikleri olduğu düşünülen kemiklere ulaşıldı.

Öldür göm çetesini cezaevinden gelen ihbar mektubu ele verdi

İstanbul Eyüp’te 2006 ile 2013 yılları arasında cinayetten gaspa, yaralamadan yağma ve talana kadar birçok suça karışan ve öldürdüğü insanları gizlice gömdüğü ileri sürülen başını Bora Ballı isimli bir cinayet hükümlüsünün çektiği organize suç çetesine yönelik olarak yapılan operasyonda 8 çete üyesi gözaltına alınıp adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı

ESKİ ÇETE MENSUBUNUN İHBAR MEKTUBU

Savcılık tarafından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen ve 2006 ile 2013 yıllarında Eyüp ve çevresinde birçok cinayeti işleyip öldürdükleri insanları gizlice gömdükleri ileri sürülen çetenin sonunu ise cezaevinde bulunan çetenin eski bir mensubunun polise yazdığı ihbar mektubunun getirdiği öğrenildi.

ÇETE LİDERİ CİNAYET TUTUKLUSU

Başını, geçtiğimiz yıl Esenler’de Fatih Derdiyok isimli vatandaşı kardeşiyle birlikte öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanıp cezaevine konan ve 36 yıl hapse mahkum olup Silivri L tipi cezaevinde yatmakta olan Bora Ballı’nın çektiği çeteyle bir dönem hareket eden eski çete mensubunun İstanbul polisine yazdığı mektupla harekete geçen İstanbul Organize polisi 4 Ekim tarihinde Eyüp’te bulunan Nur Oto parkta kato ile kazı çalışması yaptı.

Haberin Devamı

30’A YAKIN KEMİK PARÇASI

Sahibi el değişti öğrenilen otoparkta savcılık talebi ve mahkeme kararıyla yapılan kazıda, ihbar mektubunda öldürülüp aynı yere gömüldüğü ve Metin Özel’e ait olduğu ileri sürülen kemiklere ulaşıldı. Bora Ballı ve adamları tarafından 2006 yılında öldürülüp kazı yapılan yere gömüldüğü ihbar mektubunda iddia edilen Metin Özel’in, çetenin mensubu olup işlediği bir cinayetin ardından öldürülüp gömüldüğü de ileri sürülürken, kazıda çıkarılan 30’a yakın kemik DNA testinin yapılması için Adli Tıp kurumuna gönderildi.

MEKTUPTA ADI GEÇEN 3 İSİMDEN BİRİSİ YAKALANDI

İhbar mektubunda cinayetle ilgili adı geçen 3 şahıstan birisini yakalayıp gözaltına alan İstanbul Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, firari 2 şahısı yakalamak için çalışmalarına devam ettirirken, cinayetin emrini veren ve hala cezaevinde bulunan Bora Ballı’nın adamları oldukları ve Eyüp’te son 7 içerisinde bir çok suça karıştıkları belirlenen 8 şahsı ise önceki gün düzenlediği operasyonla yakalayarak gözaltına aldı.

TUTUKLANMA TALEBİYLE MAHKEMEYE SEVK EDİLDİLER

Emniyetteki ifadelerinde cinayet suçlamalarını kabul etmeyen 9 çete mensubu çıkarıldıkları İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilirken, birçok ihbarcı tarafından Eyüp’teki faili meçhul cinayet ve kayıpların faili olduğu ileri sürülen çeteye yönelik çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Yazarlar