Gündem Öldüren izin! Kayınvalidesini ve baldızını katletti

Öldüren izin! Kayınvalidesini ve baldızını katletti

09.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cezaevinden pandemi izniyle çıkan Fırat Alan, eski eşini öldürmek için gittiği evde kayınvalidesini ve baldızını katletti, bir çocuğu da ağır yaraladı. Kurbanların yakınları "Cinayetin tek faili Fırat Alan mı, ya bu adamı serbest bırakanlar" diye isyan etti...

Öldüren izin Kayınvalidesini ve baldızını katletti

Çiğdem Yılmaz / İSTANBUL - Şartlı salıverme ya da Kovid-19 izniyle cezaevlerinden çıkan hükümlüler, birçok hayata mal oldu. Sadece son 2 yılda en az 12 kadın ve 3 çocuk cezaevinden izinli çıkan hükümlü erkekler tarafından öldürüldü. En son Elazığ'da pandemi nedeniyle cezaevinden izinli çıktığı iddia edilen Fırat Alan 4 Nisan'da, kayınvalidesi Zarife Doğan'ı ve baldızı Gülay Doğan'ı öldürdü. Başka bir baldızının 10 yaşındaki oğlunu da ağır yaraladı.

Haberin Devamı

Katil zanlısı Alan'ın, sicili ise pes kabarık çıktı. Alan'ın 2002 yılında cinayet suçundan tutuklanıp 2014 tahliye edildiği, 2018 yılında ise alkollü araç kullandığı için bir kişinin ölümüne neden olduğu belirtildi. Alan'ın son olarak pandemi sürecinin başında işlediği bir suçtan tekrar tutuklandığı ancak pandemi nedeniyle kısa bir süre önce cezaevinden izinli çıktığı öğrenildi.

‘NEDEN SERBEST?’

Yaşananlara isyan eden Doğan ailesinin yakınları Milliyet'e şunları söyledi: "Bu adamın ilk cinayeti değil. Eşi Cemile'yi de sürekli ölümle tehdit ediyordu. 15 yıl önce boşandılar, ancak kadını sürekli ailesini öldürmekle tehdit ederek zorla yanında tuttu. Olaydan önce de yine kavga etmişler. Annesinin evine sığınan Cemil'eyi öldürmek için peşinde geldi, tesadüfen kadın evde yoktu. Kayınvalidesi ve baldınız öldürüp, 10 yaşındaki bir çocuğu da ağır yaraladı. Cinayetten sonra da Cemile'yi arayarak ölüm tehditlerini sürdürdü. Bu adamın içeride olsaydı, bu insanlar şu an hayatta olacaktı. Alkollü araç kullandı birini öldürdü, daha sonra da defalarca alkollü araç kullanırken yakalandı, silahla hastane bastı. Pandemi nedeniyle serbest bırakıldı, gelip cinayet işledi. Öldürülen bu insanların tek katili Fırat Alan mı? Ya bu adamı serbest bırakanlar? Adaletin yerini bulmasını istiyoruz.”

Haberin Devamı

CEZAEVİNDEN İZİNLE ÇIKIP KATLETTİLER

Son 2 yılda şartla salıverilen ya da izinle cezaevinden çıkan erkeklerin işlediği cinayetler şunlar:

- İstanbul’da cinayetten sabıkalı Tahsin Yüksekova, cezaevinden izinle çıkıp 19 Ocak 2020’de eşi Seyhan Yüksekova ile kendi annesi Zülfiye Yüksekova’yı öldürdü.

- Gaziantep’te eşini yaraladığı için tutuklanan Müslüm Aslan, 4 ay sonra serbest kaldı, 10 yaşındaki kızı Ceylan Aslan’ı katledildi.

- Diyarbakır’da Nurcan Polat, infaz yasasıyla tahliye olan eşi H. Polat tarafından 30 Mayıs 2020’de öldürdü.

- Burdur’da Sevil Altun, 4 Temmuz 2020’de cezaevinden çıkan boşanma aşamasında olduğu Tarkan Altun tarafından öldürüldü.

- Sakarya 20’ye yakın suç kaydığı olan İsmail Karapekmez, cezaevinden infaz düzenlemesiyle çıktı. 11 Temmuz 2020’de eşi Zeynep Karapekmez (40) ve eşinin annesi Meliha Ünlütürk (70) öldürdü.

Haberin Devamı

- İstanbul’da Serkan Kaymaz, 14 Ekim 2020’de cezaevinden izinli çıktığı gün eşi Gülcan Kaymaz ile iki çocuğunu öldürdü.

- Balıkesir’de cezaevinden izinle çıkan Recep Kırtay, 25 Aralık 2020’de eşi Çiğdem Kırtay’ı öldürdü.

- Antalya’da Rabia Doğan, cezaevinden izinle çıkan eşi Besat Doğan tarafından 22 Mart 2021’de öldürüldü.

- Samsun’da cezaevinden izinli çıkan Faruk Yavuz, 30 Mayıs 2021’de eşi Kamile Yavuz’u bıçaklayarak öldürdü.

- Elazığ’da izinle cezaevinden çıkan Fırat Alan, 4 Nisan 2022’de kayınvalidesi Zerife Doğan ve baldızı Gülay Doğan’ı öldürdü.